25 Iulie 2018

Liviu Dragnea anunta referendum pentru modificarea Constitutiei. Cand vor fi chemati romanii la vot



Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca referendumul pentru modificarea Constitutiei in sensul dorit de Coalitia pentru familie ar putea fi organizat pe 30 septembrie sau in prima duminica din octombrie, scrie Ziare.com.

Declaratia a fost facuta la Palatul Parlamentului, dupa intalnirea cu premierul Irlandei.

Liderul PSD a spus ca va discuta cu partenerii de coalitie, sugerand totusi ca in prima saptamana a lunii septembrie sa se dea votul in Senat "pentru declansarea referendumului in sensul dorit de cei 3 milioane de romani".

"Referendumul poate fi organizat la sfarsitul lunii septembrie, pe 30, sau in prima duminica din octombrie. O sa avem o discutie si cu Guvernul. (...) O vom avea in perioada urmatoare, pentru ca oricum se va organiza, asa ca sa prindem bani in buget", a explicat Liviu Dragnea.

In plus, liderul PSD a tinut sa sublinieze ca "nu e obligatoriu sa fie duminica si nu e obligatoriu doar o zi; nu e limitativ".

Un astfel de referendum intins pe doua zile a fost si cel din 2003, tot pentru revizuirea Constitutiei, desfasurat in perioada 18-19 octombrie.

Intrebat de jurnalisti ce se mai intampla cu legea Parteneriatului civil, dupa decizia Curtii Constitutionale, Liviu Dragnea a spus ca vor avea loc discutii cu asociatiile implicate astfel incat "sa se clarifice multe lucruri".



Citeste si