Activitatea Colegiului National de Informatii (CNI) este suspendata, potrivit unui anunt al Academiei Nationale de Informatii "Mihai Viteazul" (ANIMV), in contextul in care se fac verificari in privinta tuturor absolventilor cursurilor CNI, scrie Agerpres.

In acelasi timp, ANIMV a precizat ca a fost instituita o comisie de specialitate care a verificat respectarea procedurilor de obtinere a diplomei de absolvire in cazul lui Eugen Teodorovici, actualul ministru al Finantelor Publice.

"Cu privire la conditiile de absolvire a Colegiul National de Informatii (CNI), in cazul domnului Teodorovici Orlando Eugen - seria I/2013, la nivelul Academiei Nationale de Informatii 'Mihai Viteazul' a fost instituita o comisie de specialitate care a verificat respectarea procedurilor de obtinere a diplomei de absolvire. De asemenea, in urma deciziei comune a conducerii ANIMV si CNI, Comisia a demarat verificari in privinta tuturor absolventilor acestor cursuri, de la infiintarea CNI si pana in prezent. Mentionam ca pe parcursul verificarilor activitatea Colegiului National de Informatii este suspendata", se arata intr-un comunicat publicat miercuri pe site-ul animv.ro.

Potrivit sursei citate, Comisia de specialitate certifica mai multe aspecte referitoare la modul in care Eugen Teodorovici a parcurs etapele aferente programului postuniversitar de formare si dezvoltare profesionala continua "Colegiul National de Informatii": a depus cerere si dosar de inscriere la colocviul de admitere; a fost prezent si a sustinut colocviul de admitere; a incheiat un contract de studii cu ANIMV; a platit taxa de scolarizare aferenta programului "Colegiul National de Informatii"; nu a sustinut evaluarile la cele trei discipline pentru care i-au fost acordate note; nu a sustinut examenul de certificare a competentelor; nu a ridicat personal certificatul de absolvire, de la sediul ANIMV.

"Astfel, tinand cont de prevederile art. 144 alin. (4) din Legea Educatiei nationale nr. 1/2011 precum si cele reliefate din lucrarile Comisiei, se impune anularea certificatului de absolvire. Mentionam ca persoanele responsabile de incalcarea procedurilor de evaluare si acordare a certificatelor de studii din cadrul ANIMV nu mai au niciun fel de relatie contractuala cu Academia Nationala de Informatii 'Mihai Viteazul' sau cu Serviciul Roman de Informatii", se mai spune in comunicat.

Pe data de 18 octombrie 2017, ANIMV a informat ca Eugen Teodorovici a absolvit un curs postuniversitar dedicat civililor, adaugand ca Senatul institutiei va face verificari in acest caz.

''Domnul Eugen Teodorovici a absolvit Colegiul National de Informatii in 2013, un curs postuniversitar de 45 de zile dedicat civililor. Senatul actual al Academiei Nationale de Informatii 'Mihai Viteazul' (ANIMV) s-a autosesizat pentru a verifica conditiile de absolvire in cazul domnului Teodorovici. Va informam ca rezultatul acestor verificari va fi comunicat public pe site-ul ANIMV'', se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul institutiei.

Reactia ANIMV a venit dupa ce Teodorovici a sustinut, la o emisiune a postului public de televiziune, ca are o diploma de la Academia Nationala de Informatii, dar nu stie in ce, fiindca nu a fost "nici macar o data" la cursul respectiv si nu stie de ce a primit-o.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri