27 Mai 2014

Jobbik il pastreaza pe Bela Kovacs pe lista candidatilor pentru Parlamentul European



Partidul nationalist radical Jobbik pastreaza lista candidatilor pentru Parlamentul European neschimbata, a precizat luni liderul formatiunii unguresti Gabor Vonda, pentru postul public de radio Kossuth, potrivit MTI.

Vona si-a exprimat sprijinul pentru Bela Kovacs, care a castigat un mandat in Parlamentul European fiind al treilea pe lista Jobbik. El a declarat ca acuzatiile de spionaj formulate la adresa lui Kovacs nu sunt altceva decat o "campanie isterica".

Vona a declarat in noaptea alegerilor ca partidul sau a fost tinta unor "atacuri viclene" lansate de partidul de guvernamant Fidesz si de Partidul Socialist, aflat in opozitie, dar a adaugat ca Jobbik este "puternic ca piatra" si nu poate fi zdrobit, noteaza Mediafax.

Biroul Procurorului-sef al Ungariei a anuntat saptamana trecuta ca a cerut presedintelui Parlamentului European (PE) sa ridice imunitatea parlamentara a eurodeputatului Jobbik Bela Kovacs, suspectat ca spioneaza institutii europene in favoarea Rusiei, potrivit ziarului Magyar Nemzet. Kovacs a negat acuzatiile.



Citeste si