28 Aprilie 2014

Traian Basescu: Este nevoie urgent de o noua lege a sanatatii, recomand proiectul din timpul lui Boc



Presedintele Traian Basescu a atras atentia vineri seara ca Romania are nevoie urgent de o noua lege a sanatatii, care sa ii trateze pe doctori cu respect, prin remuneratii, si prin aplicarea careia pacientii sa isi primeasca drepturile. Declaratiile sefului statului vin ca urmare a scandalului de la Spitalul de Arsi.

"Romania are nevoie urgent de o noua lege a sanatatii, care sa ii trateze pe medici cu respectul cuvenit prin remuneratia pe care o primesc, nu de la stat, ci pe performanta, pe interventiile pe care le-au facut, si, pe de alta parte, pacientii sa isi primeasca in mod cinstit drepturile pe care le au de suport din partea statului", a spus presedintele, citat de Mediafax.. El a spus ca recomanda proiectul Legii sanatatii abandonat in perioada Guvernului Emil Boc.

"Fac un apel la cei responsabili sa ia din nou proiectul pe care l-am facut cu Emil Boc, proiectul de reforma a sistemului de sanatate, si sa isi asume raspunderea", a spus Basescu. Anchetatorii bucuresteni au descins vineri la Spitalul de Arsi din Capitala si la locuintele mai multor medici, intr-un dosar de mita si fraude cu operatii estetice.



Citeste si