Evolutiile Bursei de Valori Bucuresti au continuat in aceeasi tendinta din ultima perioada, pe o lichiditate in usoara crestere fata de cele mai recente rulaje. Aceste simptome ale pietei vor continua pana la finalul anului sau chiar pana la listarea Fondului Proprietatea.
“Lichiditatea mai ridicata poate fi pusa pe seama aproprierii inchiderilor de la Sibiu, ce a determinat inchiderea unor pozitii. In plus, au mai fost si tranzactii de cosmetizare pe BRD si Erste Bank, companii ce au fost in topul rulajelor. Altfel, bursa ramane prada aceluiasi dezinteres tipic din ultima perioada, care va continua pana la finalul anului, inclusiv intre sarbatori”, a explicat Mihai Chisu (foto), broker la IFB Finwest.

Lichiditatea totala din sedinta de astazi a fost de 15,9 milioane lei (3,7 milioane euro), majoritatea tranzactiilor fiind facute pe piata de actiuni.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scazut cu 0,15 procente, pana la 5.138,51 puncte, in timp ce indicele compozit, BET-C, a pierdut 0,03%, pana la 3.035,94 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare, s-a depreciat cu 0,51%, pana la 20.982,36 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a castigat 0,23% la 10.655,29 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a pierdut 0,23 procente, la 459,55 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a scazut cu 0,23%, la 741,35 puncte.

In afara de un interes specific pe anumiti emitenti, din motive particulare, nu vor exista motive care sat raga atentia investitorilor si speculatorilor spre piata de capital.

“Toate nevoile si asteptarile investitorilor privind piata de capital rezida intr-un singur emitent – Fondul proprietatea. Aceasta listare va fi catalizatorul cresterilor lichiditatii si a interesului pentru bursa. Pana atunci, si inceputul anului viitor va sta tot sub aceasta tendinta apatica”, a mai spus Chisu.

Actiunile BRD SocGen (BRD) au atras cea mai mare lichiditate din piata, de 6 milioane lei iar titlurile au castigat 0,84%, pana la 12 lei.

Titlurile SIF Oltenia (SIF5) au urmat in topul lichiditatii, cu 2,8 milioane lei si o scadere de 1,59% a cotatiei, pana la 1,24 lei/actiune.

Actiunile Erste Bank (EBS) au atras un rulaj de 2,6 milioane lei, pe fondul unei aprecieri cu 1,66% a titlurilor.

Actiunile SIF Moldova (SIF2) au castigat 0,94%, pe o lichiditate de 812 mii lei, in timp ce titlurile SIF Muntenia (SIF4) au stagnat la 0,6 lei/actiune.

Pe de alta parte, titlurile SIF Banat-Crisana (SIF1) au scazut cu 1,59%, la 0,99 lei, pe tranzactii de 140 mii lei, iar titlurile SIF Transilvania (SIF3) au stagnat la 0,51 lei, pe schimburi de 246 mii lei.

Actiunile Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au crescut cu 1,91%, pana la 37,4 lei, pe fondul unor rulaje de 466 mii lei.

Actiunile OMV Petrom (SNP) au stangnat la nivelul de 0,32 lei/actiune, cu o lichiditate de 15 mii lei.

Cea mai mare scadere a fost inregistrata de titlurile UCM Resita (UCM), de – 12,34%, pana la 0,1350 lei/actiune, pe un rulaj de 1,000 lei. Cea mai mare apreciere a fost bifata de Grupul Industrial Electrocontact (ETC), ce a castigat 11,35%, pana la 0,0314 lei, pe un volum de 1,500 lei.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri