29 Septembrie 2010

Oltchim va contracta credite de 100 mil. euro



Actionarii Oltchim (OLT) au aprobat contractarea unor finantari in valoare de 100 milioane de euro pentru reparatii si capital de lucru, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

Astfel, 40 milioane de euro vor fi utilizati pentru finalizarea lucrarilor de revizie si reparatii la activitatea din petrochimie, precum si modernizare si investitii, iar restul de 60 milioane euro pentru capital de lucru pentru functionarea integrata a societatii.

Finantarile vor fi garantate cu active ale Oltchim si cesiune de contracte comerciale.

De asemenea, actionarii au aprobat prelungirea cu un an a termenului de valabilitate a linie de credit in valoare de 72,47 milioane euro contractata de la BCR in 2009.

In cadrul adunarii au fost alesi si noii administratori ai societatii, dintre acestia trei fiind reconfirmati in functie: Constantin Roibu, Karoly Bornely si Grigore Craciunescu. Ceilalti doi membrii in consiliul de administratie sunt Alina Tilea si Mihaela Dragoescu.

Actionarii au respins propunerea de revocare a lui Roibu din functia de director general si tragerea lui la raspundere pentru prejudiciile cauzate societatii.

Combinatul din Ramnicu Valcea a inregistrat, in primele sase luni ale anului, o cifra de afaceri de 541,4 milioane de lei, si pierderi cu peste 50% mai mari fata de aceeasi perioada a lui 2009.

Oltchim are un capital social de 34,3 milioane lei, divizat in 343 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Compania este controlata de stat, care detine prin Ministerul Economiei 54,79% din titluri, in timp ce grupul PCC are aproape 12,16% din actiuni.

Capitalizarea bursiera este de 64,48 milioane lei (15,2 mil. euro), conform ultimului pret de 0,188 lei/actiune.



Citeste si