Presedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Gabriela Anghelache, a declarat ca oficialii CNVM se straduiesc sa discute cu autoritatile despre noua grila de impozitare, care include cota unica de 16% pentru castigurile din piata de capital, insa masurile se aplica pentru toate timpurile de inevstitii.
"Aceasta impozitare pune in pericol incurajarea tranzactiilor pe piata de capital. Facem tot posibilul sa nu se aplice aceste modificari in Codul Fiscal", a declarat Anghelache, la o conferinta organizata de ziarul "Bursa".

Printre masurile de austeritate anuntate de Guvern in luna mai se numara reimpozitarea castigurilor din tranzactiile de pe piata de capital si din dobanzile depozitelor bancare.

Veniturile din dobanzile bancare si din bursa au fost scutite de impozitul de 16% in 2009.

Odata cu aplicarea masurii, pe piata de capital nu va mai fi valabila impozitarea diferentiata, de 16% pentru investitiile mai scurte de un an si 1% pentru cele de peste un an, ci va fi o cota unica de 16% pentru toate castigurile.

Investitia si economisirea la romani: Proba impozitarii cu 16% a castigurilor

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri