Bursa de Valori Bucuresti a inchis sedinta de ieri pe cresteri, dupa doua zile consecutive de deprecieri, cele mai ridicate castiguri fiind inregistrate de actiunile energetice.
Lichiditatea pietei de actiuni a Bursei a urcat la 24,14 milioane lei (5,84 milioane euro), fata de nivelul din sedinta precedenta.

“Deocamdata se observa ca bursa evolueaza in lateral. Nu cred ca exista un apetit foarte mare al investitorilor sa intre in piata. Investitorii asteapta evolutii mai clare din pietele externe, si desi au existat repere din partea companiilor din SUA nu exista un interes deosebit in piata”, a declarat Gabriel Necula (foto), director adjunct de operatiuni la Prime Transaction, pentru Wall-Street.

El afirma ca pentru ca situatia sa se schimbe in piata este existe sentimentul de incredere in cresterea pietei.

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a urcat cu 0,61%, pana la 6.028,93 puncte, iar indicele compozit, BET-C, a castigat 0,53%, pana la 3.621,17 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a avansat cu 0,84%, pana la nivelul de 32.579,99 puncte, iar indicele ROTX, tranzactionat la Bursa din Viena, a urcat cu 1,01%, ajungand la 12.325,38 puncte.

Indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a castigat 0,40%, pana la 601,65 puncte, iar indicele BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a urcat cu 1,33%, pana la 829,01 puncte.

Lichiditate record pentru Oil Terminal

Oil Terminal (OIL) a inregistrat a doua lichiditate din piata, de 2,74 milioane lei, fiind si cel mai mare rulaj atras de aceste titluri, fiind si cele mai tranzactionate titluri din piata, cu un volum de 9,43 milioane de titluri. Actiunile au urcat cu 10,29%, la 0,30 lei, fiind realizat si un schimb de tip Deal, in valoare de 1,5 milioane lei, la aceeasi cotatie.

“Cresterile au un caracter speculativ si ar putea sa continua pentru cateva zile. Este nevoie totusi si de retinere”, apreciaza Necula.

Tot din sectorul energetic, titlurile Condmag (COMI) s-au apreciat cu 2,16%, la 0,9450 lei, pe o lichiditate de 2,7 milioane lei, in timp ce actiunile OMV Petrom (SNP) au pierdut 0,28% la 0,35 lei, pe un volum al tranzactiilor de 1,95 milioane lei.

SIF Oltenia (SIF5) au atras cel mai mare rulaj din piata, de 3,38 milioane lei, iar pretul a urcat cu 1,04%, pana la 1,95 lei. De asemenea, actiunile SIF Moldova (SIF2) au castigat 1,36%, pana la 1,49 lei, in urma unor schimburi de 1,14 milioane lei.

Din sectorul bancar, titlurile Erste Bank (EBS) s-au apreciat cu 3,96%, la 144,5 lei, pe rulaje de 1,85 milioane lei, in timp ce actiunile Banca Transilvania (TLV) au pierdut 0,87%, pana la pretul de 2,28 lei, pe schimburi in valoare de 1,29 milioane lei.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri