23 Decembrie 2009

Kazahii sunt pregatiti sa lanseze ofertele publice de preluare pentru Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services



Grupul Rompetrol, fondat de omul de afaceri Dinu Patriciu si controlat de compania de stat kazaha KazMunaiGaz, a depus la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) toata documentatia necesara pentru ofertele publice de preluare a Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services.
“Avem pachetul complet cu acte, toate documentele necesare, deci as putea lansa ofertele publice chiar si maine”, a declarat Dmitry Grigoryev (foto), directorul financiar in cadrul grupului Rompetrol.

El a spus ca grupul ar putea sa ofere CNVM si anumite informatii privitoare la tranzactiile cu Dinu Patriciu, in limita respectarii clauzelor de confidentialitate. Oficialul Rompetrol a mai precizat ca intentia kazahilor este de a delista cele doua cpmpanii, dar ca sunt multumiti de actuala structura a actionariatului.

“Acum vad speculatii ale actionarilor minoritari si cred ca acum se ajunge prea departe”, a comentat CFO-ul Rompetrol.

Pentru ofertele publice, compania kazaha a angajat un nou evaluator independent din Big Four, si anume KPMG, si a depus si noi documentatii de oferta.

Citeste care sunt previziunile Rompetrol pentru pretul barilului de petrol in 2010, precum si planul de investitii pentru anul viitor.



Citeste si