Schimburile cu titluri de stat din cadrul sedintei de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti de 196,7 milioane lei (45,92 milioane euro) au reprezentat tranzactii intre departamentele de trezorerie ale bancilor, sustine Andrei Ciubotaru, broker la Tradeville.
“Tranzactiile de ieri de pe piata obligatiunilor au reprezentat schimburi intre departamentele de trezorerie ale bancilor, posibil banci mici. In piata principala exista o lichiditate foarte ridicata generata de catre BNR si este normal sa existe astfel de tranzactii in piata secundara”, a declarat pentru Wall Street Andrei Ciubotaru.

Pe piata deal a titlurilor de stat s-au realizat schimburi cu bondurile de tip benchmark cu simbolurile B1403A, B1210A, B1110A, B1203A, B1010A si B1303A, in valoare de 196,5 milioane lei.

Cea mai ridicata valoare au atras-o obligatiunile cu scadenta in martie 2014 (B1403A), de 61,55 milioane lei, fiind tranzactionate 5.506 titluri de stat.

Cu exceptia titlurilor B1203A, restul instrumentelor au fost achizitionate la preturi mai mari decat valoare nominala, cu pana la 1,36%.

Pe piata reglementata a obligatiunilor, au mai fost realizate tranzactii cu titlurile B1303A si instrumentele Municipiului Bacau (BAC26). Titlurile de stat de tip benchmark cu scadenta in martie 2013 au facut obiectul unor tranzactii in valoare de 193.828, iar bondurile BAC26 au atras 1.023 lei.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri