Depozitarul Central a semnat in 16 iulie memorandumul de intelegere cu Eurosistem privind participarea sa la platforma Target2 Securities ce permite decontarile in moneda euro, potrivit unui comunicat al institutiei.
Memorandumul a fost semnat de catre Banca Centrala Europeana si cele 16 banci centrale nationale din zona euro – care fac parte din Eurosistem - si 27 de depozitari centrali din zona euro si non-euro – Danemarca, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Suedia, Marea Britanie, Islanda si Elvetia.

“Prin participarea Depozitarului Central la platforma Target2 Securities pentru decontarile in moneda euro, piata de capital din Romania va fi beneficiar direct al acestei platforme si al procesului de armonizare la cadrul european, inainte de aderarea Romaniei la uniunea monetara. Totodata, participarea la platforma inca din momentul operationalizarii acesteia, va facilita pozitionarea Depozitarului Central drept centru regional" a declarat Adriana Tanasoiu, director general Depozitarul Central.

Target2 Securities (Trans-European Automated Real-time Gross Settlement Express Transfer System) este un proiect initiat de Eurosistem in anul 2006, care are ca scop implementarea unei platforme tehnice pan-europene de decontare a tranzactiilor cu instrumente financiare in banii bancii centrale.

Aceasta platforma va fi operata din punct de vedere tehnic de Eurosistem si are ca obiectiv principal reducerea costurilor aferente decontarii tranzactiilor transfrontaliere cu instrumente financiare in zona euro.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri