Actionarii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au decis, ieri seara cumularea functiei de director general cu cea de presedinte al BVB, si l-au numit in aceasta functie pe Stere Farmache, a declarat Petru Prunea, presedinte al Broker Cluj si membru in Consiliul Bursei.
Fostul presedinte al consiliului de admnistratie al Bursei, Septimiu Stoica, anuntase pe 19 noiembrie ca isi va prezenta demisia din functie la urmatoarea sedinta (din 18 decembrie) si ca va renunta la orice pozitie in cadrul Consiliului de Administratie al Bursei, urmand a se concentra pe avocatura, brokeraj si investment banking, potrivit NewsIn.

Septimiu Stoica propusese, de altfel, unificarea functiilor de presedinte si director general si il nominalizase pe Stere Farmache, directorul general al BVB, pentru a ocupa si functia de presedinte.

Ceilalti opt membri ai Consiliului Bursei sunt Ovidiu Sergiu Pop (vicepresedinte), Dan Paul (vicepresedinte), Nicolae Alexandru Rusu (secretar general), Petru Prunea, Dana Mirela Ionescu, Mircea Botta, Rares Doralin Nilas si Adrian Manaila.

Actionarii Bursei au respins, tot marti, cele doua variante de modificare a actului constitutiv al societatii, pentru reducerea numarului membrilor Consiliului de Administratie de la noua la sapte.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri