Revolut a lansat vineri în România Fondurile Flexibile de Investiţii pentru segmentul business, iar clienţii Revolut Business care au abonamente plătite pot investi în fonduri de piaţă monetară (MMF), cu un risc scăzut, un produs care, de obicei, este accesibil companiilor mari şi cu disponibilităţi pentru economisire şi investiţii, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al fintech-ului, anunţul vine într-un moment în care ratele dobânzilor şi inflaţia din Europa rămân ridicate. Asta înseamnă că firmele care nu îşi utilizează fondurile existente în conturile curente riscă să piardă în termeni reali. În SEE, clienţii Revolut Business deţin deja peste 5 miliarde de euro în conturile lor curente (medie lunară).

"Prin democratizarea accesului la Fondurile Flexibile de Investiţii, Revolut ajută companiile româneşti să-şi finanţeze creşterea viitoare. Cu o dobândă anuală variabilă de peste 5% pentru conturile în USD, Fondurile Flexibile de Investiţii pot ajuta companiile să-şi facă rezerve de fonduri, indiferent de stadiul lor de creştere şi pentru orice nevoie - de la achiziţii şi reinvestire la plăţi de taxe şi impozite sau amortizarea cheltuielilor. În ultimii şase ani, volumele fondurilor de pe pieţele monetare aproape s-au dublat în Statele Unite. Fondurile de piaţă monetară din spaţiul Uniunii Europene deţineau active de peste 1,4 trilioane de euro la sfârşitul anului 2021", se spune în comunicat.

Cu Fondurile Flexibile de Investiţii, clienţii Revolut Business pot să încaseze dobânda în fiecare zi (sub rezerva performanţei fondului), pot depune şi retrage bani în termen de două zile lucrătoare fără taxe sau restricţii în condiţii normale de piaţă, pot să stabilească limite de acces pentru alte persoane din companie şi să deschidă până la 100 de fonduri flexibile în monedele disponibile (GBP, EUR şi USD) fără limite minime sau maxime pentru sumele investite.

"Revolut este de neoprit în atingerea scopului său de a simplifica toate lucrurile legate de bani, inclusiv pentru antreprenori şi companii, prin serviciile Revolut Business. Ceea ce înseamnă să facilităm pentru companii să îşi extindă afacerile şi să investească. (...)", a declarat James Gibson, directorul general Revolut Business.

Fondurile flexibile reprezintă doar una dintre modalităţile prin care clienţii pot folosi Revolut Business pentru a genera capital, pentru a gestiona riscul valutar şi a-şi planifica dezvoltarea viitoare. Companiile pot schimba bani la cursul interbancar (pe baza alocaţiilor din plan, conform orarului în care piaţa este deschisă) şi îşi pot proteja afacerea împotriva volatilităţii valutare prin Forwards - blocarea cursurilor de schimb viitoare pentru a obţine un curs fix pentru viitor, astăzi.

Revolut Business a fost conceput pentru a ajuta companiile să crească rapid şi să scaleze graţie conturilor în multiple valute, plăţilor internaţionale, managementului cheltuielilor şi altor produse disponibile în versiunile sale online, pentru mobil şi prin API.

Produsul lansat de Revolut investeşte în fonduri monetare de piaţă de tipul valoare constantă a activelor nete ale datoriei publice (CNAV) sau active cu volatilitate scăzută (LVNAV) gestionate de FIL Investment Management (Luxemburg), o subsidiară a Fidelity International. Aceste fonduri monetare de piaţă sunt evaluate cu nivelul de risc 1 din 7, care reprezintă cel mai redus nivel de risc investiţional. Investiţiile şi numerarul sunt asigurate până la concurenţa sumei de 22.000 de euro prin Schema Lituaniană de Asigurare pentru Garantarea Fondurilor Investitorilor.

Revolut Business este o platformă fintech integrată care ajută startup-uri şi companii mature să efectueze plăţi şi încasări globale, să schimbe bani în diverse monede, la preţuri avantajoase, sau să îşi gestioneze cheltuielile.

Lansată în 2017, Revolut Business are azi sute de mii de clienţi, companii care contează pe Revolut Business pentru a-şi administra afacerile şi pentru a prospera.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri