19 Iulie 2024

Haosul cauzat de căderea sistemelor IT se vede pe bursă: Scad puternic acțiunile companiei spre care mulți jucători o arată cu degetul



Presa Internațională citează mai multe companii afectate de căderea sistemelor IT care menționează organizația Crowdstrike și un update făcut de aceasta ca fiind unul dintre motivele care au dus la căderea sistemelor Microsoft. Aceste declarații se văd și în evoluția pe bursă a Crowdstrilke și Microsoft, care înregistrează scădere serioase înainte de deschiderea sesiunii de tranzacționare.

Din ce în ce mai multe companii indică faptul că problemele ar fi plecat de la Crowdstrike, compania de cybersecurity care a deschis în 2018 un centru de inovație la București, centru despre care wall-street.ro a scris AICI. Telstra Group, un gigant australian de telecomunicații a precizat pe X că „probleme globale ce afectează Microsoft și Crowdstrike” sunt în spatele defecțiunilor pe care le înregistrează.

American Airlines, cea mai mare companie aeriană din lume ca număr de pasageri, a precizat pentru BBC că niciun zbor programat nu poate decola. Compania precizează că sistemele IT sunt afectate de o problemă tehnică pe care o au cu Crowdstrike și care afectează mai mulți operatori.

Cum arată pe bursă cele două companii după problemele semnalate la nivel global

Valoarea de piață a companiei Crowdstrike (CRWD) se prăbușea vineri cu 11 miliarde de dolari, luând în calcul tranzacțiile premarket făcute înaintea deschiderii bursei americane Nasdaq.

Anteriori căderii de astăzi, compania era evaluată pe bursă la 83,4 mld. dolari. Acțiunile scădeau însă cu 13,2% în premarket trading, de la 343,05 dolari, la 297,49 dolari.

știre în curs de actualizare



Citeste si