Oferta de vânzare de tip plasament privat pentru obligațiunile Restart Energy, încheiată pe 21 iunie 2024, a fost încheiată cu succes, compania reușind să vândă jumătate din obligațiunile scoase la vânzare. Astfel, a fost subscris un număr total de 33.505 obligațiuni, în valoare de 3,3 milioane euro. Inițial, compania a vrut să vândă obligațiuni de 6,5 milioane euro.

Obligațiunile au o rată a dobânzii de 9,5% pe an, plătibilă semestrial și o maturitate de 5 ani, până în 2029.

" Această reușită reflectă încrederea investitorilor în potențialul companiei și în capacitatea noastră de a intermedia oferte de succes pe piața de capital românească. Continuăm să reprezentăm interesele sectorului de retail și să căutăm companii atractive pentru bursă, contribuind astfel la dezvoltarea economiei și democratizarea procesului investițional”, a declarat Miriam Andrei, CEO TradeVille, casa de brokeraj care a intermediat oferta.

Restart Energy, unul dintre cei mai mari furnizori independenți de electricitate și energie regenerabilă din România, va direcționa capitalul atras către dezvoltarea accelerată a principalelor linii de business. În ultimii doi ani, compania și-a reorientat activitatea dinspre furnizarea de energie către tranziția energetică, diversificându-și competențele.

Obligațiunile Restart Energy urmează să fie listate pe piața SMT a Bursei de Valori București în trimestrul 3 al anului 2024, în funcție de termenele legale impuse de autorități. Această listare va permite investitorilor să tranzacționeze titlurile pe o piață secundară, oferindu-le lichiditate suplimentară.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri