La șapte luni de la depunerea cererii de ofertă publică inițială (IPO) în SUA, listarea la bursă a retailerului chinez Shein este ca și moartă, spun analiștii de pe bursa americană citați de CNBC. Tensiunile politice dintre SUA și China vor face, cel mai probabil, ca IPO-ul Shein să nu mai aibă loc la New York.

Compania, evaluată ultima dată la 66 de miliarde de dolari, a depus, în mod confidențial, o cerere pentru a se lista în SUA în noiembrie anul trecut. De atunci, s-a confruntat cu rezistență în încercarea de a se alătura retailului american, inclusiv prin numeroase încercări respinse de a deveni membru al National Retail Federation, cea mai mare asociație comercială din industrie.

Shein a depus o cerere de listare la bursă în timp ce devenea un nume cunoscut în SUA, oferind prețuri mai mici decât competitorii. Compania ar putea prelua cote de piață importante de la alți retaileri de fashion din SUA, precum Gap, TJX Companies și Macy's. Walmart, Amazon și Target sunt și ele amenințate de ascensiunea Shein.

Dar pe măsură ce rezistența politică la IPO-ul său din SUA crește, Shein pare să schimbe planurile, deoarece se pare că se pregătește să depună în mod confidențial o ofertă de 50 de miliarde de lire sterline la Londra în următoarele săptămâni. Compania ar fi preferat probabil să se listeze în SUA, deoarece oferta ar fi adus o evaluare mai mare decât în Marea Britanie, a declarat Angelo Bochanis, analist în cadrul companiei de administrare a investițiilor Renaissance Capital.

Planurile Shane sunt însă îngreunate de faptul că oficialii federali americani au cerut Comisiei pentru valori mobiliare și bursiere să analizeze sau chiar să blocheze oferta publică inițială în SUA.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri