Titlurile de stat Tezaur sunt oferite de Ministerul de Finanțe și reprezintă un mod prin care românii pot să obțină venituri pasive. Românii pot cumpãra, începând de luni, 10 iunie, titluri de stat TEZAUR cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%. Aceste dobânzi sunt neimpozabile și depășesc majoritatea dobânzilor oferite de băncile comerciale din România.

Titlurile de stat Tezaur pot aduce randamente mai bune decât depozitele bancare. Pentru suma de 10.000 de lei investită în titluri de stat, poți obține un câștig de 600 de lei în 12 luni - pentru cele cu maturitate de un an.

Titlurile de stat Tezaur 2024 pot fi cumpãrate:

· Între 10 iunie 2024 – 4 iulie 2024 online, numai de cãtre persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unitãților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectatã, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului cãtre un cont bancar, un alt cont de subscriere, sau un cont JUNIOR;
· Între 10 iunie 2024 – 5 iulie 2024 de la sediul unitãților Trezoreriei Statului;
· Între 10 iunie 2024 – 4 iulie 2024 în mediul urban și 10 iunie 2024 – 3 iulie 2024 în mediul rural, prin subunitãțile poștale ale C.N. Poșta Românã S.A.

„Odatã cu aceastã emisiune avem o facilitate nouã, aceea cã am implementat plata cu POS direct la sediile unitãților de Trezorerie, pentru alimentarea mai facilã a contului de subscriere cu sumele necesare subscrierii. Acolo se efectueazã cele mai multe dintre subscrieri. Urmãtorul pas este ca anul acesta sã dezvoltãm și o aplicație care sã permitã achiziția online a titlurilor de stat. Sunt pași firești pentru a facilita achiziția acestui instrument de economisire pe care românii îl apreciazã. În cele cinci ediții din anul 2024, 140.000 de persoane au investit peste 6,5 miliarde lei”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

Un ghid pentru cei care vor sã economiseascã prin intermediul Tezaur este disponibil AICI.

Dobânda este anualã, plãtibilã la termenele prevãzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot rãscumpãra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulãrii subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuãrii subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile. Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri