UiPath (PATH), producător de software de automatizare fondat în România de Daniel Dines, a căzut cu 30% în cadrul tranzacțiilor de după închiderea Bursei de la New York de miercuri seara. Scăderea vine imediat după publicarea unor rezultate financiare slabe, dar în linie cu așteptările analiștilor, precum și în condițiile în care compania tocmai a anunțat că CEO-ul Rob Enslin demisionează, el urmând să fie înlocuit de Daniel Dines, notează Business Wire.

Astfel, veniturile UiPath din primul trimestru fiscal al anului 2025, au urcat cu 16%.

Primul trimestru fiscal din 2025 al UiPath se încheie la 30 aprilie 2024. Potrivit datelor anunțate de companie, în acest trimestru UiPath a înregistrat:

  • Venituri de 335 mil. dolari (creștere cu 16% comparativ cu perioada similară din anul anterior).
  • Venituri anuale recurente (ARR - Annualized Renewal Run rate) de 1,5 mld. dolari (+21% y/y)
  • Profit net per acțiune de 0,13 dolari, comparativ cu estimarea de 0,12 dolari făcută anterior de analiști
  • Pierdere operațională GAAP de 49 mil. dolari.

UiPath a estimat venituri de 300 - 305 milioane de dolari în următorul trimestru. Această prognoză este sub așteptările din piață, care anticipau un venit mai mare, de 342,4 milioane de dolari.

„Deși previziunile noastre privind veniturile și marja operațională sunt influențate de calendarul și durata contractelor, avem încredere în capacitatea noastră de a genera o creștere durabilă a ARR la scară largă și un flux de numerar liber ajustat non-GAAP semnificativ”, au declarat oficialii companiei.

Într-un anunț separat emis miercuri, UiPath a anunțat că Rob Enslin demisionează din funcția de director executiv și membru al Consiliului de Administrație al UiPath începând cu 1 iunie 2024. Daniel Dines, fondator și fost CEO al UiPath, va fi numit din nou CEO, tot începând cu 1 iunie 2024. Dines ocupă în prezent funcția de Chief Innovation Officer și președinte executiv al Consiliului de Administrație.

Sursa foto: Shutterstock / T. Schneider

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri