Chiar dacă va fi mai precaut în privința investițiilor, având în vedere contextul geopolitic instabil, fondul Transilvania Investments (TRANSI) va continua să își dezvolte portofoliul, iar zona de private equity va reprezenta un pilon important în portofoliu, a declarat Radu Roșca, Director General Transilvania Investments, în cadrul Financial Forum 2022.

”Am împărțit porfotoliul pe 5 direcții. Prima parte este reprezentată de portofoliul ‘moștenit’ din turism. A doua zonă este cea imobiliară, a treia este cea industrială, iar a patra zonă este reprezentată de emitenții cotați la Bursa de Valori București unde avem diverse participații și facem tranzacții active. Nu în ultimul rând, a cincea direcție a portofoliului este concentrată pe investiții de private equity și venture capital, unde ne uităm la proiecte aflate în diverse stadii de dezvoltare, indiferent de industrie”, a explicat Radu Roșca.

Avem filtre de risk management clare când ne uităm la proiecte, dar orice moment istoric aduce și oportunități. Suntem prudenți, dar indiferent de ce se va întâmpla, economia nu dispare.

Radu Roșca, Transilvania Investments

Transilvania Investments, până de curând SIF Transilvania (SIF3), a bătut recent palma cu o serie de consultanți și antreprenori din sectorul turistic, printre care și Dragoș Anastasiu, pentru a regândi portofoliul concentrat pe acest domeniu (circa 22% din active investite în turism).

”Avem hoteluri în portofoliu care au mers bine în special după ce restricțiile au început să fie relaxate. Avem previziuni circumspecte cu privire la războiul din Ucraina, dar mizăm pe creșterea turismului intern și pe faptul că românii preferă acum mai mult destinațiile locale decât înainte de pandemie. Am văzut fluxuri importante de turiști români la hotelurile din Băile Felix sau cele de pe litoral, de exemplu, fapt care ne face să credem că interesul se menține ridicat pentru destinațiile din România”, a declarat Radu Roșca.

Printre cele mai importante dețineri în sectorul turistic ale Transilvania Investments se află cele de la Turism Felix, THR Marea Neagră (Hotel Cleopatra, Venus, Narics, Sirena, etc) și Turism Covasna.

Radu Roșca a participat la Financial Forum 2022, eveniment organizat de wall-street.ro și Start-Up.ro în parteneriat cu CEC Bank și Transilvania Investments.

Sursa foto: BVB

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri