MSCI a anuntat in raportul Global Market Accessibility Review, publicat pe 20 iunie 2018, ca a upgradat criteriile de accesibilitate ale pietei de capital din Romania la 3 aspecte: reglementari de piata, flux informational si tranzactionare.

Piata de capital din Romania, operata de Bursa de Valori Bucuresti, se afla din septembrie 2016 pe lista de monitorizare a FTSE Russell pentru tarile cu potential de a fi clasificate ca piete emergente.

Pe de alta parte, furnizorul global de indici MSCI precizeaza ca Romania a continuat eforturile de imbunatatire a lichiditatii si participarii la piata bursiera, prin reducerea comisioanelor de tranzactionare si prin incurajarea mai multor market makeri sa isi intensifice activitatea pe piata, si ca activitatile notabile pentru piata de capital din Romania au inclus, de asemenea, lansarea Platformei de Raportare a Emitentilor (IRIS), in care companiile listate la bursa pot sa isi disemineze eficient comunicarile catre piata.

La revizuirea din iunie 2018, criteriile de accesibilitate ale Romaniei au fost actualizate pentru 3 aspecte:

  • Reglementari de piata: “+” la “++”. Toate reglementarile sunt disponibile in engleza si conformarea la Codul de Guvernanta Corporativa este aplicata.
  • Flux informational: “+” la “++”. Lansarea Platformei de Raportare a Emitentilor (IRIS) in iunie 2016 a imbunatatit semnificativ eficienta diseminarii informatiilor corporative si a rapoartelor impuse de reglementari. Publicarea periodica a „Cartei Albe a Comunicarii Companiilor Listate” a imbunatatit de asemenea transparenta si conformitatea companiilor listate cu Codul de Guvernanta Corporativa.
  • Tranzactionare: “-/?” la “++”. Prezenta market makerilor a contribuit la cresterea activitatii pietei, iar in ianuarie 2018 Bursa de Valori Bucuresti si-a redus si mai mult comisioanele de tranzactionare pentru a incuraja o mai mare participare la piata.

Conform metodologiei MSCI, "++" inseamna nicio problema; "+" semnifica nicio problema majora, iar imbunatatirile posibile sunt semnalate prin "-/?".

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri