OMV Petrom a anuntat saptamana aceasta inlocuirea Marianei Gheorghe din functia de CEO al companiei cu fostul executiv BP de origine scotiana Christina Verchere. Aducerea unui executiv cu experienta, in special pe segmentul de explorare si productie (upstream), arata intentia OMV Petrom de a se concentra in urmatorii ani pe extinderea rezervelor si a suprafetelor pe care le are in exploatare, adica exact cea mai mare problema avuta de companie in prezent.

Rezervele dovedite al OMV Petrom s-au redus de la 872 mil. bep (barili echivalent petrol) in 2008, la 606 mil. bep in 2016. De asemenea, rata de inlocuire a rezervelor a scazut de la 71% in 2010, la 32% anul trecut. Evolutia vine in contextul in care Petrom si-a redus semnificativ investitiile in ultimii ani, ca urmare a prabusirii cotatiilor la barilul de petrol, dar si din cauza perimetrelor invechite pe care compania le exploateaza in Romania.

Cititi articolul complet in Wall-Street PRO

*Date la finalul primelor 9 luni ale anului 2017


Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri