25 Aprilie 2016

ASF face "curatenie" in dispunerile de masuri emise de CNVM



Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat finalizarea proiectului Unilegis, pe parcursul caruia au fost analizate dispunerile de masuri emise de fosta Comisie Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), cu scopul simplificarii legislatiei secundare a pietei de capital prin preluarea, adaptarea sau abrogarea dispozitiilor cuprinse de acestea.

„Necesitatea simplificarii, unificarii si sistematizarii legislatiei secundare din domeniu reprezinta o conditie esentiala pentru asigurarea accesibilitatii, bunei aplicari si eficientizarii masurilor promovate de ASF. Principalul obiectiv al acestui demers a fost crearea unui cadru normativ suplu si stabil, favorabil dezvoltarii pietei de capital romanesti si cresterii atractivitatii acesteia in randul investitorilor”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Autoritatii.

In urma analizei derulate in cadrul Unilegis au fost identificate actele normative care pot prelua prevederile celor 45 dispuneri de masuri in vigoare si a fost elaborat un Plan de implementare a masurilor privind dispunerile de masuri emise de CNVM, care poate fi accesat aici.

In perioada 2003 - 2013 au fost emise de catre CNVM un numar de 154 dispuneri de masuri (DM), 109 dintre acestea fiind iesite din vigoare.



Citeste si