27 Martie 2014

Fondul Proprietatea incepe joi al treilea program de rascumparare



Fondul Proprietatea (FP) a anuntat ca va incepe joi al treilea program de rascumparare, prin care urmareste preluarea a 10% din actiuni, la preturi cuprinse in intervalul 0,2 - 1,5 lei pe unitate.

Administratorul Fondului a primit aprobarea actionarilor in luna noiembrie pentru lansarea celui de-al treilea program de rascumparare si a propus autorizarea celui de-al patrulea program de rascumparare, pentru maxim 10% din capital, decizia urmand sa fie luata intr-o AGA programata la finele lunii aprilie.

In urma acestor programe, capitalul social va fi redus cu valoarea actiunilor rascumparate.

Administratorul Fondului a selectat SSIF Raiffeisen Capital & Investment ca intermediar al acestei operatiuni.

Actiunile Fondului Proprietatea au incheiat sedinta bursiera de marti in crestere cu 0,25%, la 0,7915 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a companiei este de 10,95 miliarde lei (2,44 miliarde euro).

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, infiintata in 2005 pentru despagubirea persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura. Fondul Proprietatea a fost listat la Bursa de Valori Bucuresti in ianuarie 2011.



Citeste si