20 Mai 2011

Listarea NEPI, pe ultima suta de metri. Vezi aici detalii



Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat ieri prospectul de oferta al dezvoltatorului imobiliar NEPI. Mingea este acum in terenul BVB, care trebuie sa acorde ultimele avize. Daca intermediarii se feresc sa dea un termen concret pentru listare, oficialii BVB sunt siguri ca sfarsitul lunii mai va aduce cel mai nou emitent.

Dupa avizul CNVM, NEPI trebuie sa primeasca acordul comisiei de admitere la tranzactionare din Bursa si al Consiliului de Administratie.

„Mai sunt cateva formalitati de indeplinit, cateva detalii tehnice, fiind vorba de un emitent international si de o premiera pe piata romaneasca. Nu pot da un termen exact, dar in cel mai scurt timp posibil vom vedea si listarea”, a declarat pentru Wall-Street.ro Razvan Pasol (foto), directorul general al Intercapital Invest.

Listarea NEPI este intermediata de BCR si Intercapital Invest.

Astfel, mingea se afla acum in terenul Bursei, dar lucrurile nu vor fi intarziate, spune conducerea.

Maine convocam Comisia de Admitere la Tranzactionare si Consiliul Bursei pentru a aproba listarea NEPI. Din punctul nostru de vedere, lucrurile vor merge bine astfel ca termenul de listare pana la sfarsitul acestei luni ramane in picioare. Este o premiera pentru piata romaneasca, dar pana saptamana viitoare vor fi gata toate formalitatile”, a declarat Valentin Ionescu, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti.

Martin Slabbert, managing director al NEPI, a motivat decizia de listare a dezvoltatorului prin dorinta de a facilita accesul investitorilor romani la portofoliul NEPI.

“Majoritatea companiilor care se listeaza la burse o fac in tarile unde au proprietati, iar noi avem 95% din portofoliu in Romania. Listarea la BVB va face mai accesibila participarea investitorilor romani la actiunile NEPI”, spune Martin Slabbert.

NEPI va lista la bursa din Bucuresti 100% din capitalul social al companiei, insa Slabbert evita estimarile cu privire la capitalul care va fi generat din listare. “Pentru noi, este o piata netestata si destul de mica, asa ca nu ne asteptam la volume mari de bani. Investitorii trebuie sa stie despre tine si sa-ti urmareasca mult timp activitatea pentru a-ti pune banii in companie. Asa ca trebuie sa incepem acum”, afirma el.

Fondul de investitii in imobiliare inaugureaza segmentul Alte Instrumente Financiare Internationale, creat de bursa pentru introducerea Real Estate Investment Trusts (REITs).

REITs-urile denumesc generic atat companiile care investesc in proprietati imobiliare, cat si instrumentul financiar in sine.

Produsele REITS au aparut in Statele Unite din nevoie de a se crea un instrument financiar care sa realizeze legatura intre investitiile in proprietati imobiliare si piata de capital.



Citeste si