6 Mai 2011

E oficial: Contor Group intra in insolventa



Tribunalul Arad a aprobat, miercuri, solicitarea Contor Grup (CGC) de intrare in insolventa, depusa la 19 aprilie de conducerea producatorului de contoare ca urmare a scaderii activitatii, transmite Mediafax.

Instanta de judecata a numit administrator judiciar un consortiu format din firmele Solve Insolve IPURL si Expert SPRL, potrivit unui comunicat transmis de Contor Group Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Ca urmare a admiterii cererii de intrare in insolventa, BVB a oprit de la tranzactionare actiunile Contor Group.

Creditorii firmei pot depune cererile de creanta pana la 13 iulie, iar tabelul preliminar al creantelor trebuie finalizat cel tarziu la 21 septembrie.

Situatia financiara a firmei i-a determinat pe actionarii minoritari ai Contor Group sa decida la finalul saptamanii trecute tragerea la raspundere a actionarului majoritar, Tudor Caracioni, care era si presedinte CA si director general.

Caracioni detine prin Contor Caracioni 61,45% din titlurile producatorului de contoare.

In grupul actionarilor minoritari se regasesc fondurile olandeze de investitii Middle Europe Opportunity Fund III, MEI Roemenie en Bulgarje, Carcaradon, precum si SIF Banat-Crisana (SIF1) si firma de brokeraj IFB Finwest Arad.

De la anuntul solicitarii insolventei pana joi, pretul actiunilor Contor Group a cazut de aproape 2,5 ori, de la 0,0599 lei la 0,024 lei.
Calculata la cel mai recent pret de la bursa, capitalizarea firmei este de 4,6 milioane lei.



Citeste si