Banca Transilvania (TLV) si-a marit capitalul social pana la 1,47 miliarde lei, actiunile companiei urmand sa revina la tranzactionare pe Bursa de la Bucuresti (BVB) la inceputul zilei de joi.
Banca si-a majorat capitalul social cu 120 milioane lei, dupa ce actionarii au aprobat aceasta procedura intr-o Adunare Generala desfasurata in aprilie 2010. Operatiunea a fost contestata in instanta de catre SIF Banat Crisana (SIF1), insa fara succes.

Tensiunile dintre cei doi emitenti au inceput in 2009, cand conducerea SIF1 a anulat voturile unui grup de investitori prezumati ca ar fi actionat in mod concertat cu Banca Transilvania, limitand totodata accesul acestora in Consiliul de Administratie.

In cele doua zile in care actiunile TLV au lipsit de pe bursa, BET, principalul indice al BVB, a urcat cu aproape 1%.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare este principalul actionar al Bancii Transilvania, cu o participatie de 14,61%. Actiunile TLV au inregistrat una dintre cele mai ptuernice cresteri de pe bursa din acest an, pretul acestora urcand cu 20,68%.



Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri