Un spammer de renume, cunoscut ca “Regele Spam-urilor”, s-a predat FBI-ului, el fiind acuzat ca a bombardat utilizatori Facebook cu mesaje nedorite, dupa ce acesta a “spart” 500.000 de conturi Facebook, scrie Telegraph.co.uk.
Sanford Wallace, 43 de ani, cunoscut de asemenea si ca “Spamford Wallace” si “David Frederix” a fost arestat in Las Vegas.

Wallace este acuzat ca ar fi spart 500.000 de conturi Facebook intre lunile noiembrie 2008 si martie 2009. El a folosit lista compromisa pentru a trimite peste 27 de milioane de post-uri nesolicitate pe wall-uri ale Facebook, mesajele parand ca vin din partea unui prieten.

Daca utilizatorii dadeau click pe link-urile din mesaje li se prezenta un website care era construit astfel incat sa ii convinga sa scrie intregul nume, adresa de e-mail si parola, au spus procurorii. Pasul final era ca userii sa fie redirectionati catre site-uri afiliate care urmau sa il plateasca pe Wallace “sume substantiale” pentru atragerea de trafic.

Inselatoriile au fost realizate din cauza unor vulnerabilitati pe care Wallace le-a descoperit in filtrele de spam, conform procurorilor.

“Wallace se folosea pe Facebook de un cont sub numele «David Frederix» si de contul «Sanford Masterwb Wallace» pentru a testa diferite variante de mesaje spam inainte sa le trimita catre sute de mii de utilizatori”.

Asupra lui Wallace au fost inaintate 11 capete de acuzare, printre care frauda si infractionalitate asupra computerelor internationale.

Wallace si-a castigat notorietatea inca din anii ’90, ca spammer, pierzand in 2008 un proces in fata MySpace. El a fost eliberat dupa ce si-a platit cautiunea de 100.000 $.

Oficialii Facebook au primit arestarea in nota pozitiva. “Laudam eforturile procurorilor si FBI-ului in incercarea lor de a aduce spammerii in fata justitiei”, a declarat Chris Sonderby, seful de investigatii si securitate la Facebook.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri