Creatorii browser-ului Firefox au inceput sa dezvolte un sistem de operare pentru smartphone-uri si tablete, scrie BBC.co.uk. Desi proiectul va avea parti comune cu sistemul Google Android, cea mai mare parte a codului va fi nou.
Odata finalizat, sistemul de operare va concura cu Android, urmand sa ruleze pe telefoane similare. Dezvoltatorii au spus ca imediat ce codul va fi scris el va fi impartasit cat mai repede posibil comunitatii.

Crearea codului este supervizata de Mozilla Project, entitate care a construit browserul Firefox. Noul sistem de operare va putea rula aplicatii fara a avea nevoie de vreun browser, sustin oficialii organizatiei.

Daca proiectul va fi finalizat va trebui sa infrunte o concurenta extrem de puternica din partea Google Android si Chrome, precum si din partea Apple iOS si Microsoft Windows Phone 7.

Echipa Mozilla a admis ca proiectul este inca „in fasa”, subliniind insa ca a creat deja un software de baza pentru a permite rularea unor elemente esentiale. Scopul final este de a crea un sistem de operare mult mai deschis decat orice exista in prezent pe piata, conform Fundatiei Mozilla.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri