Aproximativ 66% dintre români își vor petrece concediul în România, iar 1 din 4 români spun că bugetul alocat anul acesta pentru vacanță variază între 1.000 - 3.000 lei, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.

Când vine vorba despre bugetul alocat anul acesta pentru vacanță - aproximativ 10,5% dintre respondenți au menționat că vor aloca sub 1.000 lei, aproape 26% au răspuns între 1.000 - 3.000 lei, 21% vor aloca între 3.000 - 6.000 lei, circa 14% și-au programat între 6.000 - 10.000 lei iar peste 7% intenționează să cheltuiască peste 10.000 lei.

La întrebarea - Unde îți vei petrece vacanța anul acesta? – peste 32% dintre respondenți au răspuns - în România, la mare, circa 27% au răspuns în România, la munte iar aproape 7% își vor petrece vacanța la rude/la țară. Totodată, peste 31% dintre respondenți afirmă că își vor petrece vacanța în străinătate. În ceea ce privește rezervările pentru vacanță - circa 81% dintre români au menționat că se ocupă personal de acest aspect, în timp ce aproximativ 19% dintre ei apelează la serviciile unei agenții de voiaj.

La întrebarea - Câte zile îți permiți să mergi în vacanță în această vară? - aproape 38% dintre cei care au răspuns sondajului susțin că vor merge doar 3 – 4 zile anul acesta în vacanță, circa 40% spun că au ales să petreacă 7 zile de vacanță, aproximativ 12% vor pleca 10 zile iar puțin peste 6% vor petrece 14 zile sau chiar mai mult în vacanță.

Odihna reprezintă principalul motiv pentru 55% dintre românii care merg în vacanță, în timp ce peste 31% dintre respondenți declară că vor îmbina utilul cu plăcutul. Pentru 13,5% vizitarea obiectivelor turistice este principalul motiv pentru care merg în concediu în timp ce mai puțin de 1% dintre români au declarat că merg în vacanță pentru cumpărături.

La întrebarea - Îți achiziționezi online biletele la obiectivele turistice? – peste 42% dintre respondenți afirmă că își cumpără biletele online în timp ce aproape 58% spun că nu fac acest lucru și preferă să le achiziționeze direct de la casele de bilete.

De ce mai pleacă românii la plajele bulgarilor? Ministrul Turismului pune vina pe cârca Apelor Române și a antreprenorilor

România încearcă să atragă turiști străini prin diferite mijloace: de la influenceri plătiți, la colantarea taxiurilor nemțești cu reclame despre țara noastră. Totuși, înainte de a capta turiști din alte țări, avem probleme legate de exodul românilor către plajele bulgărești și grecești. Întrebat de ce pleacă românii pe litoralul vecin, chiar dacă ajung să se scalde în aceeași mare, Ministrul Turismului, Radu Oprea, spune că turistul român caută plaje și ape curate. Șeful de la Turism precizează că această responsabilitate ține de administrația Apelor Române, iar că antreprenorii din turism sunt cei responsabili de fidelizarea clienților și stabilirea prețurilor corecte.

Întrebat de wall-street.ro de ce pleacă românul pe plajele vecine, ministrul Turismului a răspuns:

Acest răspuns nu trebuie să vină de la Ministrul Turismului, ci de la antreprenorii din domeniul turismului, ei sunt cei care vin cu raportul calitate/preț corect asupra serviciilor pe care le oferă. De mult timp nu mai suntem în etapa în care prețurile să fie stabilite de către minister”, a declarat Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri