14 Septembrie 2010

Revista presei de business: Cele mai importante subiecte ale zilei



Citeste ce scrie astazi presa de business si care sunt cele mai importante subiecte ale zilei.

Ziuarul Financiar arata in articolul Cat de „timisoreana“ este berea Timisoreana produsa la fabrica din Buzau? ca eficientizarea productiei de catre cele mai mari companii de bere din Romania in ultimii ani, a dus la situatia in care berile alta data locale au ajuns sa fie produse in alte zone ale tarii decat cele de origine.

Daily Business scrie un articol despre cum sa profiti de timpul dintre doua job-uri. Invata o limba straina, gaseste-ti o pasiune mai veche sau citeste carti de business de care pana acum nu aveai timp. Acestea sunt doar cateva metode prin care poti sa gestionezi mai bine stresul din perioadele in care iti cauti job, dar sa iti si actualizezi putin CV-ul, prin imbunatatirea abilitatilor.

Roberto Lazarov, unul dintre cei cinci urmasi ai lui Valeriu Lazarov, cel care a revolutionat divertismentul romanesc de televiziune in anii '90, vorbeste in premiera despre afacerile care prind acum cheag in jurul numelui Lazarov, in revista Revista MoneyExpress. Televiziunea nu se numara inca printre planurile tanarului.

Din Capital aflam "Cum au ajuns francezii sa faca specula cu Dacia Duster". Exista francezi care speculeaza succesul Daciei si faptul ca trebuie sa astepti pentru un Duster cat pentru un Ferrari. Timpul de livrare a ajuns la 7 luni, iar concesionarii Dacia din Franta spun ca acest timp ar putea ajunge chiar la un an.

Din cotidianul Gandul aflam ca se pregateste scumpirea RCA. Companiile de profil pregatesc scumpiri ale asigurarilor auto obligatorii. Deja una dintre ele, Ardaf, a urcat saptamana trecuta pretul la RCA cu circa 6%. Reprezentantii firmelor de asigurari sustin ca odata la trei luni majoritatea societatilor iau decizia de a umbla la tarife, dupa ce analizeaza si ofertele concurentilor din piata.

Adevarul scrie despre executarea companiei Rompetrol. Intr-o emisune la Realitatea TV, seful ANAF, Sorin Blejnar, a anuntat ca va executa silit compania petroliera daca aceasta nu rascumpara toate obligatiunile pana la data scadenta.



Citeste si