30 August 2007

NBC achizitioneaza proprietarul postului Hallmark

Grupul american NBC Universal a anuntat ca va achizitiona compania britanica Sparrowhawk Media Group, care detine 18 posturi de televiziune, printre care si Hallmark, si ca in urma acestei tranzactii isi va dubla operatiunile prin cablu din afara granitelor Statelor Unite.

Surse apropiate afacerii au declarat, pentru Reuters, ca NBC Universal achizitioneaza Sparrowhawk Media Group pentru suma de 350 de milioane de dolari.

Sparrowhawk Media Group, care detine 18 posturi de televiziune, va face parte din divizia internationala a NBC Universal, care va numara astfel 30 de posturi TV.

Compania Sparrowhawk Media Group a cumparat postul Hallmark in 2005.

NBC Universal este unul dintre cele mai importante grupuri americane de media si divertisment. El este detinuta de conglomeratul de servicii General Electric (80%) si de grupul francez media Vivendi (20%). NBC Universal detine, printre altele, reteaua de televiziune NBC, posturile Sci-Fi si 13th Street si casa de productie Universal Studios.

Sparrowhawk Media Group este o compania britanica de media. Aceasta detine 18 posturi de televiziune, printre care Hallmark si Movies 24. Canalul Hallmark este specializat in seriale si filme si emite in peste 100 de tari.



Citeste si