Agregatorul de oferte CautaReduceri.ro a lansat marti DailyDealMonitor, singurul serviciu de audit si certificare a site-urilor de reduceri din Romania, avand ca scop sa ofere clientilor increderea ca ofertele cumparate sunt reale si ca datele lor financiare sunt in siguranta, conform oficialilor proiectului. Vezi ce ofera acestia si de ce este necesar un astfel de sistem.
Site-urile certificate de DailyDealMonitor (DDM) au:
- oferte reale, verificate zilnic de operatorii DDM
- un sistem de plata de incredere unde datele financiare ale clientilor sunt procesate in siguranta, de catre un procesator de plati certificat
- cel putin 6 luni vechime pe piata reducerilor de grup
- incasari lunare suficient de mari pentru a acoperi eventuale fraude ale comerciantilor
- un grad ridicat de calitate tehnica, masurat printr-un algoritm ce ia in calcul mai multi factori precum fluiditatea procesului de comanda, trimiterea voucherelor prin email sau alerte inainte de expirarea acestora
- servicii eficiente de asistenta clienti, inclusiv o politica de rambursare corecta.

Taxa de inscriere in program este de 600 de euro, cu TVA inclus, si se aplica si o taxa lunara de 150 euro ce include acces permanent la sistemul avansat de statistici al DailyDealMonitor: MarketWatch.

“In prezent au primit certificare trei proiecte – Kuponiada.ro, FunDeal.ro si TopDeals.ro. Per total, sunt 10 site-uri ce se clasifica pentru a primi certificarea, din acestea consider ca 8 o sa si primeasca, suntem in discutii cu ei”, spune Matei Pavel, seful proiectului, pentru wall-street.ro. Restul de aproape 60 nu implinesc criterii precum vechimea sau veniturile lunare minime de 15.000 euro.

Site-urile mari sunt interesate de aceasta certificare pentru ca site-uri mici, “facute pe genunchi, incep «sa manance» din piata in mod nejustificat, fara sa ofere servicii de valoare. Clientii trebuie sa faca diferenta”, considera Pavel.

Taxa lunara de 150 de euro este necesara pentru plata salariilor celor doi angajati de la DDM precum si pentru dezvoltarea sistemului informatic din spatele proiectului.

In ultimele 6 luni, numarul site-urilor de reduceri a crescut foarte rapid, ajungandu-se la zeci de site-uri active intr-o oarecare forma si multe altele anuntandu-si lansarea in curand. Astfel, creste riscul de frauda si scade nivelul mediu de calitate a serviciilor pe care aceste site-uri ar trebui sa le ofere. “Misiunea DailyDealMonitor este sa impună un standard de calitate si securitate care sa protejeze cumparatorii”, sustin oficialii CautaReduceri.ro.

Ce parere au site-urile de cumparaturi colective?

Mihai Seceleanu, CEO Kuponiada: "Consideram ca este un pas inainte pentru piata de group-buying, barierele mici de intrare pentru orice nou jucator lasand posibilitatea aparitiei fraudelor si a lipsei de customer support adecvat. Astfel, sistemul de audit implementat de CautaReduceri.ro prin DailyDealMonitor creste gradul de incredere atat al comerciantilor cat si cumparatorilor, asigurand mai multa transparenta si siguranta in procesul decizional"

Roberto Lazarov, CEO Fundeal, subliniaza ca DailyDealMonitor abordeaza un aspect esential pentru cumparaturile online – increderea clientilor si seriozitatea site-urilor de reduceri. “In acest sens ne bucura initiativa CautaReduceri.ro de a impune un standard - la care sa adere toti jucatorii seriosi din piata si de unde poti cumpara cu incredere, avand garantia ca vei primi serviciile sau produsele platite, sau chiar banii inapoi daca serviciile nu sunt conform cu oferta, si ca datele tale financiare sunt in siguranta. Este un pas important in maturizarea pietei", sustine el.
Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri