16 Iulie 2024

Culisele festivalului SAGA dezvăluite de organizatori



Pe durata celor trei zile, festivalieri au sărbătorit pe beat-uri techno, house, trap sau mixuri de pop, dance și R&B.

Rita Ora, Armin van Buuren, Loreen, Dennis Lloyd, Raye sau James Hype au urcat pe scena principală, oferindu-le participanților show-uri de nivel internațional.

În urma unor acuzații nefondate și speculații privind anularea unor concerte, echipa SAGA precizează că toți artiștii au fost plătiți conform înțelegerilor contractuale, toate condițiile financiare au fost respectate, iar echipa organizatoare a depus toate eforturile pentru a asigura prezența artiștilor pe scena festivalului. Reamintim că rapper-ița americană Nicki Minaj și-a anulat concertul cu doar trei ore înainte, invocând motive care au stârnit multă dezamăgire în rândul tuturor celor vizați și implicați.

“Considerăm că mesajul pe care fanii noștri tre să-l înțeleagă este că deciziile artiștilor sunt peste puterile noastre. Am făcut tot ce ține de noi ca organizatori să acomodăm toate cerințele lor, începând cu plățile și terminând cu rider-ele tehnice. SAGA are mult de suferit ca festival și ca brand în urma deciziilor unor artiști din line-up. Niciun organizator de evenimente nu își dorește ca artistul book-uit să nu se prezinte, sau să nu ofere respect fanilor pe scenă. Noi în continuare facem tot ce putem să remediem situația pentru fanii noștri și oferim refund la bilete, inclusiv pentru cei care au fost în festival, și s-au bucurat de toate celelalte show-uri.”, a declarat Allan Hardenberg, CEO SAGA.

Cumpărătorii de bilete își pot cere banii înapoi completând pe link până vineri, 12 iulie, astfel:

100% refund pentru toate biletele nescanate 1-day Sunday (GA & VIP)

100% refund pentru toate biletele nescanate Choose Your Day t

30% refund pentru toate biletele scanate 1-day Sunday (GA & VIP) & Choose your day

15% refund pentru toate biletele Pink Tickets

Pentru a răspunde acuzațiilor că artiștii nu au fost plătiți, organizatorii ne-au pus la dispoziție extrase de cont din care reiese că plățile au fost făcute în avans, chiar și către artistul Hardwell, cel care a spus de pe scenă că nu a primit niciun ban.

“Anul viitor va fi cea de-a cincea aniversare a noastră, așa că 100% vom organiza festivalul SAGA și în 2025. Suntem aici pe termen lung, am spus asta din prima zi. Bucureștiul este orașul SAGA, așa că trebuie să ne revenim după weekendul trecut și cred că săptămâna viitoare vom avea o nouă energie și motivație pentru a lucra la cea de-a cincea ediție, asta e sigur.

Dacă mă uit acum în urmă, în ultimii doi ani am rezervat atât de mulți artiști și de fiecare dată artiștii care au anulat au fost mai mult din genul hip hop, așa că poate că asta este o lecție pentru noi, că este mai bine să nu mai rezervăm astfel de artiști, pentru că am avut atât de mult ghinion cu ei.

Dar, da, avem multe de învățat din ultimii 4 ani. Știu că suntem un outsider, știu că venim din altă țară, așa că trebuie să dovedim dublu. Am învățat multe, așa că ne vom întoarce anul viitor cu siguranță.” a mai declarat Allan Hardenberg.



Citeste si