Un eveniment corporate reprezintă o ocazie ideală să ieși în evidență. Iar felul în care te îmbraci joacă un rol esențial în aceste situații. Uneori, poți să știi dinainte care este dress code-ul. Alteori, este important să ai la îndemână câteva ținute și accesorii care se potrivesc, indiferent de tipul evenimentului.

În orice caz, atunci când participi la un eveniment corporate, cu siguranță trebuie să te îmbraci elegant și cu bun-gust. Iată, mai jos, câteva reguli de care să ții cont.

Înțelege evenimentul

Dacă este vorba de o întâlnire cu echipa la un restaurant, poți opta pentru un stil casual. Asta înseamnă că poți să alegi o pereche de pantaloni și o bluză lejeră ori o rochie confortabilă. Pentru bărbați, sunt ideale tricourile de tip polo.

Pe măsură ce evenimentul devine mai formal, așa cum sunt întâlnirile cu clienții sau board meetings, vestimentația aleasă trebuie să fie mai profesională. Poți să alegi o rochie cambrată sau un costum elegant și pantofi pe măsură. Bărbații pot opta pentru un costum elegant, cu sau fără cravată. Dacă vorbim de ceremonii sau gale, alege cel mai bun costum și cea mai rafinată rochie din garderobă.

Alege accesorii pe măsură

Accesoriile reprezintă un element extrem de important, când vine vorba de o ținută business. Ele sunt ca cireașa de pe tort, așa că alege acele accesorii care îți complimentează ținuta, fără să o încarce prea mult. Un outfit business trebuie să aibă bun-gust și să fie rafinat, iar accesoriile să fie pe măsura ținutei tale.

Alege bijuterii de calitate, care să îți scoată în evidență personalitatea, așa cum sunt cele din colecția DAAR. Un colier sau o pereche de cercei statement pot să completeze perfect o ținută casual. Pentru evenimentele mai formale, optează pentru bijuterii simple și rafinate. Bărbații pot să își personalizeze ținuta cu o batistă de buzunar sau cu o pereche de butoni eleganți.

Optează pentru confort

Bineînțeles că un eveniment corporate reprezintă o ocazie perfectă să ieși în evidență cu o ținută la patru ace. Totuși, ca să te simți cât mai bine, indiferent că stai jos sau în picioare, e important să alegi o ținută confortabilă. Alege rochii în care să te simți bine, deci să nu fie prea strâmte sau prea incomode.

De asemenea, dacă nu îți place să stai mult pe tocuri, poți să optezi pentru o pereche de balerini eleganți, decorați cu pietre, sau pentru o pereche de pantofi oxford. Atunci când te simți confortabil în hainele pe care le porți, ai mai multă încredere în tine și poți să faci față cu brio oricărei situații.

Nu uita de stilul personal

Poți să ai o ținută perfectă pentru un eveniment corporate, chiar și atunci când alegi să îi oferi o notă personală. Așa că poartă cu încredere acea eșarfă colorată, lănțișorul cu pietre multicolore sau cravata cu imprimeu. Poți să adaugi aceste detalii de stil personal, fără să pară că nu ai ținuta potrivită pentru un meeting sau un interviu.

Atât timp cât rochia, costumul, bluza sau pantalonii aleși respectă dress code-ul evenimentului, detaliile de stil nu fac decât să îți scoată în evidență personalitatea, păstrând acea notă de formalitate. Mai mult, detaliile de stil personal te pot ajuta să creezi un business outfit memorabil.

Așadar, evenimentele corporate pot să reprezinte oportunități majore din parcursul tău profesional. Iar felul în care alegi să te îmbraci te poate ajuta să capeți încredere în tine și să ieși în evidență. Ține cont de tipul evenimentului și de dress code, alege accesoriile potrivite și nu uita să adaugi și câteva detalii ale stilului tău personal.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri