Când auzim de Ibiza, mulți dintre noi ne gândim la renumitele cluburi ce găzduiesc cei mai importanți artiști de muzică electronică din lume, petreceri care țin până dimineața, dar și prețuri pe măsură. Îți prezentăm în acest material câteva detalii legate de atmosfera și prețurile din cea mai renumită stațiune a insulei, dar și liniștea din capitala acesteia la primele ore ale dimineții.

Ibiza este o insulă din Arhipelagul Balearelor, situat în Marea Mediterană, la est de Peninsula Iberică. Aceasta face parte din patrimoniul UNESCO datorită biodiversității sale și a așezărilor încărcate de istorie, precum centrul istoric Dalt Vila, pe care-l regăsim în capitala insulei, oraș ce îi poartă numele.

În rândurile de mai jos ne vom concentra pe orașul Ibiza, centrul istoric al acestuia, dar și cea mai populară stațiune în rândul petrecăreților: Playa d'en Bossa, situată pe coasta de sud est a insulei, la aproximativ 4 kilometri de orașul Ibiza.

Pe insulă se poate ajunge cu avionul sau cu feribotul. Dacă alegeți să le luați din Barcelona, zborul durează în jur de o oră și 15 minute. Compania spaniolă Vuelling are numeroase zboruri zilnic către insulă. O simulare pentru data de 26 iulie ne arată 13 zboruri, cu prețuri ce pornesc de la 33 de euro de persoană și ajung până la puțin peste 100 de euro.

De partea cealaltă, găsim curse cu feribotul prin intermediul companiei Balearia cu prețuri ce pornesc de la 14,5 euro și cu o durată de 8 ore.

Concediu în Ibiza. Playa d'en Bossa: cum arată stațiunea cu cele mai apreciate cluburi din lume

Pentru trei nopți, începând cu 26 iulie, costurile pornesc, conform booking.com, de la 4.000 de lei pentru 2 persoane, în cazul în care doriți să fiți cazați în Playa d'en Bossa. Puteți găsi cazări la prețuri mai mici în oraș, aflat la 4 kilometri de stațiune.

Există transport în comun care leagă orașul de stațiune sau puteți opta pentru a merge cu taxiul. Un drum costă în jur de 14-15 euro, dacă doriți să fiți lăsați în centrul istoric al orașului. Șoferii au abțibilde prin care îți transmit că preferă numerar în locul plății cu cardul.

prețuri Ibiza concediu Ibiza

După ce te-ai cazat, probabil îți vei dori să faci o baie în mare și să stai la soare. Stațiunea dispune de un nisip fin și o apă limpede, intrarea în mare fiind lină, cu adâncime mică în primii câțiva metri. Stațiunea Playa d’en Bossa are cea mai lungă plajă de pe insulă, presărată cu mai multe localuri ce îți oferă și șezlonguri.

prețuri Ibiza concediu Ibiza

Dacă nu dorești să plătești pentru un șezlong, ai porțiuni destul de mari unde îți poți pune prosopul direct pe nisip. Prețurile practicate diferă de la locație la locație, respectiv poți scoate din buzunar 30 de euro pentru 2 șezlonguri și o umbrelă, cel mai mic tarifc descoperit de noi, sau poți opta pentru locații mai scumpe unde trebuie să scoți din buzunar 85 de euro de persoană (60 de euro minim pentru consumație și 25 de euro pentru umbrelă și șezlong).

preturi Ibiza

Câteva exemple de prețuri pentru a vă face o idee legată de ce puțeți consuma de acei 60 de euro la locația respectivă:

  • cocktail (Mojito, Hugo, Margarita, Paloma) - 16 euro
  • Sangria ( Vino Tinto, Vino Blanco, Vino Rosado) - 60 de euro
  • Bere (Heineken) - 9 euro

Desigur, la o distanță de 3-5 minute găsiți o terasă cu prețuri de 13 euro pentru un cocktail, dar și pizza cu prețuri între 13 euro și 17 euro sau paella cu prețuri între 24 și 38 de euro.

Părăsind zona plajei, pe strada principală vă loviți de o diversitate mai mare în ceea ce privește localurile, unde găsiți atât shaormerii unde prețul de pornire pentru un kebap este de 6,90 de euro, dar și restaurante de tip fast-food ale lanțurilor internaționale KFC și Pizza Hut. De exemplu, la KFC îți poți comanda cu 11,49 de euro un meniu cu 5 crispy strips.

Dacă vreți să cheltuiți cât mai puțini bani pe mâncare, aveți la dispoziție și produsele din supermarketurile prezente pe strada principală, cele mai cunoscute fiind ale retailerului olandez Spar. Aici aveți sandvișuri la 4,5 de euro, salate la 5,95 de euro sau fajitas la 4,95 de euro. O apă plată la doi litri costă 2,10 euro.

Vacanță în Ibiza. Câți bani trebuie să plătiți pentru a petrece în cele mai apreciate cluburi din lume

Playa d’en Bossa este „Raiul” fanilor de muzică electronică, unde sunt prezenți cei mai importanți artiști ai acestei industrii, promovați pe panouri în toată stațiunea. Unele dintre ele se promovează ca fiind printre cele mai apreciate din lume, conform publicațiilor de specialitate precum djmag.com.

De exemplu, conform unui astfel de top, Hi Ibiza este pe primul loc, iar pe locul 4 se află Ushuaia Ibiza, cluburile fiind peste stradă unul de celălalt.

preturi Ibiza

Legat de bilete, pentru a participa la o petrecere în care pun muzică mai mulți artiști, printre care și David Guetta, trebuie să scoateți din buzunar 100 de euro(acces standard), iar pentru un bilet VIP trebuie să plătiți 1.000 de euro. Petrecerea începe la 23:30. De partea cealaltă, la Ushuaia Ibiza, pentru evenimentul „Tomorrowland presents Dimitri Vegas & Like Mike”, trebuie să scoateți din buzunar 55 de euro dacă intrați înainte de ora 18:00 și 70 de euro pentru a intra după această oră.

Petrecerea se încheie la ora 23:00. Desigur, prețurile diferă în funcție de tipul evenimentului și invitatul de pe scenă. Pentru o petrecere organizată într-o zi de marți, așa cum este cea din imaginile de mai jos, prețul de intrare înainte de 16:00 a fost de 25 de euro, 40 de euro înainte de ora 18:00 și 60 de euro după această oră. Prețurile băuturilor în acest club sunt însă ceva mai mari, respectiv 24 de euro pentru un Cuba Libre, 17 de euro pentru o bere Heineken și 14 euro pentru o Coca-Cola sau o apă. Mulți dintre petrecăreți, odată cu încheierea petrecerilor, se mută pe plajă.
preturi Ibiza concediu Ibiza

Dacă alegi să te trezești pentru a vedea răsăritul, o plimbare pe plajă la 6 dimineața îți oferă un peisaj format dintr-un mix de petrecăreți retrași pe nisip, turiști care au venit de la cazare special pentru răsărit, dar și turiști care fac jogging.

Prețuri Ibiza. De pe plajă, pe aleile pavate ale cetății Dalt Vila

O plimbare la primele ore ale dimineții în orașul Ibiza poate fi o alegere bună pentru a evita aglomerația din timpul zilei, dar și căldura.

În pozele pe care le găsiți mai jos (toate pozele pot fi accesate în Galeria Foto) puteți vedea cetatea Dalt Vila, o fortăreață impunătoare din secolul XVI ce vă oferă o priveliște superbă asupra insulei, dar și portul unde puteți admira yachturi de diverse mărimi. De asemenea, în centrul istoric al orașului mai puteți vizita Catedrala Santa Maria din Dalt Vila sau Muzeul Arheologic.

Dacă doriți să vizitați și alte zone ale insulei, aveți la dispoziție și posibilitatea de a închiria scutere. Un astfel de loc de închiriere a scuterelor percepea în luna iunie costuri de 50 de euro pentru o zi, 90 de euro pentru două zile sau 125 de euro pentru trei zile.

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri