România a pierdut în fața Belgiei, scor 2-0, în cel de-al doilea meci jucat în cadrul Grupei E de selecționata noastră. Belgienii s-ar fi putut desprinde și ar fi putut învinge la scor, dar au marcat câte un gol pe repriză, Lukaku ajungând la „cota” trei de goluri anulate.

După eșecul înregistrat în partida din prima etapă, cu Slovacia, Belgia a început în forță meciul cu România. Primul gol a venit în doar al doilea minut al meciului, mai precis în secunda 23. Romelu Lukaku nu a putut fi destabilizat de defensiva noastră, iar din pasa acestuia Youri Tielemans a deschis scorul.

Reușita jucătorului legitimat la Aston Villa a primit un răspuns din partea alor noștri și prima ocazie a jucătorilor în galben l-a pus la treabă pe portarul Casteels în minutul 5. Din păcate, Drăgușin nu a mai avut o altă ocazie importantă pe parcursul partidei, înafară de un șut deviat care părea că se îndreaptă pe direcția porții, în ultimele minute.

Până la finele primelor 45 de minute, belgienii și-au mai trecut în cont încă patru șanse solide de a marca, poarta noastră fiind apărată providențial de veteranul Florin Niță. După nici 35 de minute, belgienii aveau deja șase cornere și trei lovituri pe spațiul porții față de doar o singură lovitură a noastră și trei lovituri de la colț.

Repriza a II-a: România a început mai dezinvolt, dar a fost pusă în genunchi

Repriza secundă a început mai bine pentru „Tricolori”, care s-au implicat mai mult în atac. Dacă în prima jumătate, posesia belgienilor se apropia de 70%, până la final românii au scos cu dinții o posesie chiar mai bună decât în partida cu Ucraina: 44%. Din păcate, fotbalului nu-i pasă dacă ții de minge fără să o introduci și în poartă.

Profitând de valoarea superioară (doar Jeremy Doku și Romelu Lukaku valorează împreună mai mult decât întreg lotul nostru de 26 de jucători), Belgia a avut capacitatea să răspundă presiunii. Lukaku a scăpat singur cu Niță și a și marcat, dar reușita a fost anulată pe motiv de offside. Masivul atacant belgian bifează, după două partide, contraperformanța greu de egalat de a fi avut trei goluri anulate până acum la Euro 2024.

Ca și în prima repriză, ai noștri au răspuns după faza care l-a avut în prim-plan pe Lukaku și, în mod oarecum similar, Denis Man a scăpat singur cu goal-keeper-ul Casteels, dar nu a reușit să transforme. Talonat de apărătorii Belgiei, Man a trimis o lovitură neconvingătoare. Acesta mai încercase poarta cu șuturi din interiorul careului, de asemenea fără puterea necesară să pună probleme celui dintre buturi.

Până la urmă, în minutul 80, Kevin de Bruyne realizează o fază ca de handbal și marchează după ce preia o minge degajată de propriul portar. Jucătorul de 32 de ani, care este evaluat la 50 de milioane de euro, a adus scorul mai aproape de adevăr, căci alte două parade ale lui Niță au păstrat scorul în limitele bunului simț. Poate că într-o altă seară, cu un alt portar, România ar fi încasat triplu de la Belgia.

În cele din urmă, după patru minute de prelungire, meciul se încheie, iar Belgia își trece în cont cele 3 puncte atât de dorite, dar cu un golaveraj care n-o plasează neapărat în favorita grupei: +1. Noi, la fel, avem golaveraj pozitiv +1 și același număr de puncte și rămânem în fața Slovaciei și a Ucrainei după două din trei partide.

Rămâne, așadar, ultimul act, împotriva Slovaciei, în 26 iunie. Până atunci, rămânem cu consolarea că jucătorii români au jucat fotbal, nu s-au temut să iasă la joc și nici să încerce faze ofensive. Dar, până la urmă, clasamentele nu pot minți la infinit: între locul 3 și locul 47 mondial este, totuși, un salt cam prea mare.

Sursa foto: Facebook.com / Echipa națională de fotbal a României

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Mihai Fira
Mihai Fira este reporter auto Wall-Street.ro din toamna lui 2022. Înainte de a se alătura echipei, Mihai a colaborat cu mai multe publicații din domeniul auto, atât românești cât și străine. El și-a început cariera ca jurnalist în mediul online, ca editor al site-lui Pitstops.ro, cel mai important portal românesc de motorsport din România. Mihai a colaborat și cu BMWBlog.ro, sursa oficială de știri despre producătorul bavarezi, dar și cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri