21 Iunie 2024

Mașini de epocă, un ceai dansant sau o noapte cu muzică românescă: TOP lucruri de făcut în acest weekend



A început vacanța de vară: chiar dacă adulții încă trebuie să meargă la muncă, pentru un weekend ne putem arunca ghiozdanele sub birou și să ieșim la colindat orașul. Putem vizita o expoziție a mașinilor de epocă, să mergem la un ceai dansant sau să cântăm pe muzica românească care ne-a marcat tinerețea.

De la cal la cai putere

Bucurati-va de o calatorie fascinanta in timp la evenimentul “De la cal la cai putere”, editia a II a, ce va avea loc la Hipodromul Ploiesti in perioada 21-23 iunie 2024! În cadrul acestui eveniment unic, pasionatii de istorie auto si de curse hipice se vor intalni pentru a celebra doua pasiuni extraordinare.

Când va avea loc: 21-23 iunie, Hipodromul Ploiești.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Wall-street.ro


Ceai dansant de S??nziene

Ești așteptat cu romanțe și muzică lăutărească de către: Ioana Tătărușanu (voce), Lucas Molina (voce și cajon), Marian Mirea (vioară). Cei trei muzicieni fac parte din Taraf Flamenco, proiect inedit ce zguduie granițele dintre muzicile lumii și creează o atmosferă ca în cartierul armenesc din Buenos Aires și Bucureștii secolului trecut, cu romanţe şi melodii lăutăreşti fuzionate cu ritmuri de flamenco.

Când va avea loc: 21 iunie, Centrul Cultural Armean and Uniunea Armenilor din România.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


Festivalul ?(R)nghe?>atei bune

Pe 21, 22 și 23 Iunie 2024- 3 zile în care iubitorii de înghețată vor putea spune DA de nenumărate ori celui mai delicios desert al verii, dar și faptelor bune!
Vor fi 3 zile de:
- educație pentru tineri
- concursuri
- divertisment
- concerte
- degustări și experimente la finalul cărora, din banii strânși, vor fi ajutate femeile din categoria vulnerabilă și nu numai, să se bucure de o nouă profesie care să le dea posibilitatea de a pune pe masă o pâine, lor și copiilor.

Locație: Parcul Titan.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Elena Veselova/Shutterstock


Pia?>a ALTFEL

La fiecare două săptămâni, te invităm să pășești în curtea mică și prietenoasă de pe strada Liveni și să iei contact cu noi, producătorii dedicați nevoilor tale!
Poți pleca acasă cu merinde și produse artizanale faine, făcute cu mult drag pentru tine, omul care dorește să cumpere ALTFEL, mai sănătos, mai responsabil, mai ... LOCAL!

Când va avea loc: 22 iunie, Strada Liveni 15.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


T??rgul de S??nziene

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă de vineri, 21 iunie, până duminică, 23 iunie 2024, de la orele 10 dimineața până la 6 seara, la Târgul de Sânziene.

Veți avea prilejul să admirați și să tocmiți o mulțime de lucruri frumoase, meșteșugite cu sârg și încărcate cu semne și înțelesuri: icoane, obiecte din lemn, ceramică, țesături, jucării, podoabe și multe altele.

În cele trei zile ale evenimentului, meșterii invitați, lemnari, pielari, ceramiști, iconari, țesători, vor demonstra și vor povesti despre meșteșugul practicat tuturor celor interesați.

Nu vor lipsi nici produsele gastronomice specifice: miere, prăjituri de casă, ceaiuri, turtă dulce, palincă și țuică.

Duminică, 23 iunie, de la ora 11.00 la 12.00, povestim despre Sânziene, Rusalii și împletim coronițe împreună cu doamna Daniela Plugaru.
Intrarea este liberă.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Shutterstock


ROMANIAN HITS PARTY

Titlul spune tot: Distractie, dans, long drinks, cocktailuri si numai muzica romaneasca. O sa fie cele mai alese hituri din ultimii 30 de ani, dar si din perioada anilor 70 si 80.

Când va avea loc: 22 iunie, B52 The Club.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Shutterstock




Citeste si