Lista celor mai bune 50 de restaurante din lume, eveniment anual sponsorizat de San Pellegrino și Acqua Panna, a fost dezvăluită recent în Las Vegas, ocazie cu care s-au reunit cele mai emblematice figuri ale industriei mondiale a ospitalității.

Astfel, cel mai bun resturant din lume, unde gătesc titrații chefi Oriol Castro, Eduard Xatruch și Mateu Casañas, se numește Disfrutar, are trei stele Michelin și se află în Barcelona.

Recunoașterea acestui restaurant este de altfel cu atât mai importantă cu cât are mai puțin de 10 ani de existență, după cum arată El Pais. Cât despre prețuri, meniul clasic Disfrutar costă 290 de euro, iar pairingul cu selecția de vinuri oferită de restaurant începe de la 160 de euro.

Spania revendică de altfel și a doua poziție din topul celor mai bune 50 de restaurante din lume, dacă se poate spune așa, având vedere faptul că Asador Extebarri, restaurantul în cauză, se află în Țara Bascilor.

Asador Extebarri este un restaurant atât de bun, de altfel, încât din anul 2009 și până astăzi doar o singură dată nu s-a aflat pe lista celor mai bune 50 de restaurante din lume. Cheful acestuia, Victor Arguinzoniz, a devenit de altfel celebru prin faptul că gătește totul pe grătar, inclusiv desertul.

În sfârșit, Franța recuperează puternic și ocupă poziția a treia în top prin Table by Bruno Verjus, restaurant cu două stele Michelin care se află în Paris, zona Bastilia, și al cărui chef a declarat cândva despre el însuși că este "cel mai bătrân bucătar tânăr".

Spania revine însă și ocupă încă un loc în top 5, având, practic, trei restaurante în primele cinci poziții, prin Diverxo, care se află în Madrid și intră pe poziția a patra în topul celor mai bune 50 de restaurante din lume.

Topul 5 este închis de Maido, care se află în Lima, capitala Peru. Lista completă a celor mai bune 50 de restaurante din lume poate fi văzută aici.

Sursa foto: disfrutarbarcelona.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri