Sunt vești bune de la Agenția Europeană de Mediu (AEE), care a publicat o evaluare a calității apelor pentru înot în țările UE, dar și din Elveția și Albania. Potrivit Agenției, aproape 86% dintre locurile de scăldat populare de pe continent îndeplinesc standarde „excelente”.

În general, 96% din apele de scăldat identificate oficial din cele 29 de țări îndeplinesc cel puțin standardele minime de calitate și doar 1,5% dintre locurile de scăldat au fost clasificate drept „sărace”. Aceasta înseamnă că cel mai probabil veți fi bine oriunde ați alege să faceți o baie în această vară, dar nu este niciodată o idee rea să verificați situația înainte de a pleca la înot, scrie The Mayor.

De aceea menține și Agenția o hartă interactivă a stării apelor de înot pe care turiștii o pot consulta în orice moment înainte de a-și planifica vacanța sau chiar în timp ce se află în concediu.

Lista completă a țărilor în care apele sunt excelente poate fi consultată și AICI.

Cea mai mare pondere a apelor excelente se găsește în Grecia, Croația, Cipru și Austria. În Belgia, Bulgaria, Luxemburg, Malta, Austria și România, toate apele de scăldat identificate oficial au îndeplinit cel puțin standardul minim de calitate în 2023.

Aceasta este într-adevăr o veste bună, mai ales pentru turiști. Totodată, Agenția a menționat că, în general, apele maritime sunt de o calitate mai bună decât cele din râuri și lacuri. 89% dintre primele sunt de o calitate excelentă, în timp ce acest standard este îndeplinit de 79% din cele din urmă.

Cele mai scăzute rate ale calității apelor au fost înregistrate în Polonia și Albania.

Evaluarea raportului se bazează pe monitorizarea a 22.081 de locuri din Europa care au fost raportate la AEE pentru sezonul 2023.

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri