30 Mai 2024

Astronauți, un bazar de muzică și universul imersiv al copiilor: TOP lucruri de făcut în acest weekend



Primul weekend din iunie aduce copilăria pe străzile Bucureștiului: petrecerile, vata de zahăr și șotronul se transformă în 2024 în dulciuri artizanale și o explorare imersivă a celor mai frumoși ani din viață. Totodată, bucureștenii pot să privescă în acest weekend stelele ca un astronaut sau să se plimbe printr-un târg de muzică.

SpaceFEST

POLITEHNICA București vă invită să aflați răspunsurile la aceste întrebări de la astronauți NASA și specialiști în domeniu, în cadrul celui mai mare eveniment dedicat explorării spațiului cosmic. SpaceFEST se adresează pasionaților de spațiu de toate vârstele și promite o experiență unică pentru toți participanții!

Timp de 4 zile, SpaceFEST vă face cunoștință cu astronauți faimoși! Printre personalitățile marcante prezente la eveniment se numără Susan Kilrain (astronaut NASA), Domonic A. Antonelli (astronaut NASA) și un al treilea astronaut surpriză. Veți afla totul despre felul în care explorarea spațiului este benefică vieții pe Pământ și despre cât de accesibilă este această carieră.

Participanții vor fi introduși în fascinanta lume a spațiului cosmic, printr-o serie de ateliere, concursuri, gustări spațiale și expoziții de tehnologii. Companii din toate domeniile vor prezenta cele mai noi tehnologii care vor deschide noi posibilități de explorare a spațiului.

Când va avea loc: 31 mai - 3 iunie, POLITEHNICA București.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Shutterstock


Ziua Copilului la MINA

MINA, Museum of Immersive New Art, sărbătorește Ziua Internațională a Copilului întreg weekendul, 1 și 2 iunie, și invită publicul din București și din Cluj să participe la un program artistic dedicat copiilor și părinților. Atât la MINA București, cât și la MINA Pop Up din Cluj, va fi prezentată în premieră o nouă expoziție care reunește capodopere din diverse perioade artistice, de la Renaștere la Modernism, toate având în comun tema animalelor. „Animale în Lumea Artei” aduce în prim-plan o selecție de lucrări celebre care surprind frumusețea și diversitatea animalelor prin ochii unor artiști renumiți. Expoziția este menită să inspire și să educe prin intermediul artei.

Când va avea loc: 1 - 2 iunie, MINA.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: MINA


Bazar de discuri

Am tot ignorat in ultima vreme ofertele la casetele si cd-urile audio astfel ca in weekendul 1-2 Iunie scoatem in curte cd-uri si casete! 10 lei oricare! Bineinteles o sa avem si cateva crateuri de discuri!

Când va avea loc: 1-2 Iunie, Bd. Lascar Catargiu 16, Bucharest, Romania.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


West Side Flower Fest

A doua ediție a celui mai mare festival al florilor din România, West Side Flower Fest, are loc în perioada 31 mai – 2 iunie, în Parcul și pe o parte din Bulevardul Drumul Taberei din Sectorul 6.

Iată ce v-am pregătit:
🌸peste 100 de comercianți cu flori, decorațiuni din flori, bijuterii și accesorii dar și zonă de food.
🌸21 de grădini tematice, unele plutitoare, amenajate de studenți de la universități din toată țara, în colaborare cu ADPDU Sector 6
🌸Aranjamente florale gigant
🌸Ateliere pentru copii, pe tematică de sustenabilitate
🌸Program artistic
🌸Flash-mob cu seniori și copii, organizat de DGASPC Sector 6.

Când va avea loc: 31 mai – 2 iunie, Parcul Drumul Taberei.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


MoBU - T??rgul Interna?>ional de Art? Contemporan? Bucure?(TM)ti

Descoperă arta într-o altă dimensiune! Bun-venit la #MoBU2024! MoBU Târgul Internațional de Artă Contemporană București, cea mai nouă platformă de artă contemporană din zona Europei Centrale și de Est, este e cel mai mare și cel mai important eveniment de acest gen din România.
Intrarea liberă - Romexpo, Pavilionul Central

Când va avea loc:

  • joi, 30 mai, 12:00 - 20:00
  • vineri, 31 mai, 12:00 - 20:00
  • sâmbătă, 1 iunie, 10:00 - 20:00
  • duminică, 2 iunie, 10:00 - 18:00

Detalii despe eveniment.

Sursă foto: Pixabay




Citeste si