20 Mai 2024

5 greșeli de evitat când speli rufe



Mașina de spălat rufe este unul dintre electrocasnicele mari care sunt extrem de utile în orice locuință. Mașina de spălat rufe te poate ajuta atât să salvezi timp, cât și să îți cureți hainele eficient și rapid.

Chiar dacă nu este un electrocasnic greu de folosit, există câteva reguli de aur pe care trebuie să le aplici atunci când speli rufe și câteva greșeli pe care trebuie să le eviți pentru a te bucura cât mai mult atât de hainele tale, cât și de mașina ta de spălat.

Te invităm deci să descoperi care sunt cele mai frecvente cinci greșeli pe care te sfătuim să nu le practici atunci când speli rufe.

1. Nu ai grijă de pete înainte de a spăla rufele

Pentru petele dificile, acțiunea de a le curăța înainte de a le introduce în mașina de spălat rufe este esențială. Așadar, te sfătuim să îndepărtezi petele de pe haine cu ajutorul substanțelor special concepute în acest sens pentru că, în caz contrar, este foarte posibil ca acestea să nu fie îndepărtate în procesul de spălare și de curățare. Mai mult, dacă petele sunt foarte dificile, te sfătuim să folosești și un program de prespălare pentru a elimina orice risc de a nu scăpa de petele de pe hainele tale.

2. Nu alegi un program potrivit

Știm că este mult mai comod să folosești un singur program de spălare atunci când pui hainele la spălat, însă acest obicei îți poate deteriora hainele. O temperatură mai crescută poate fi nepotrivită pentru un anumit tip de material, așa cum o anumită viteză de centrifugare poate să aibă efecte devastatoare pentru anumite țesături. Astfel, noi îți recomandăm să ai grijă la indicațiile pe care le găsești pe etichetele hainelor tale și să le respecți întocmai pentru a nu îți distruge hainele.

3. Folosești prea mult detergent și balsam

Și folosirea în exces a detergentului și a balsamului de rufe poate să aibă urmări neplăcute și este o greșeală comună pe care o fac mulți oameni atunci când folosesc mașina de spălat rufe. Folosirea în acest mod are consecințe neplăcute atât în ceea ce privește hainele pentru că nu se vor curăța bine și vor fi pătate cu urme albe, inestetice, dar și în ceea ce privește buna funcționare a mașinii de spălat – accesta se poate deteriora mai ușor deoarece urmele de balsam și de detergent de rufe pot înfunda diverse părți componente ale acesteia.

4. Nu respecți numărul maximum de kilograme pe cae îl suportă mașina

Greșeala frecventă de a nu respecta numărul de kilograme pe care mașina de spălat îl poate suporta este una extrem de periculoasă deoarece ea poate să aibă consecințe atât în ceea ce privește o curățare ineficientă a hainelor tale, cât și o deteriorare mult mai rapidă a mașinii de spălat rufe pentru că suprasoliciți cuva. Mișcările de rotație pe care le face mașina de spălat rufe vor fi mai lente, așa că hainele nu se vor curăța corespunzător și elementele componente ale mașinii vor fi afectate în timp. Prin urmare, este recomandat să nu adaugi mai multe kilograme decât este indicat în manualul de utilizare pentru a nu avea problemele expuse mai sus.

5. Speli lenjeria de corp fără să o protejezi

Știai că lenjeria de corp trebuie protejată atunci când o speli? Asta înseamnă că trebuie să o introduci într-un săculeț special conceput pentru acest lucru deoarece lenjeria de corp se poate agăța de celelalte haine și astfel se poate strica, iar sutienele se pot deforma și aceste lucruri nu sunt de dorit. În schimb, dacă vei folosi un săculeț special pentru a spăla lenjeria, nu te vei confrunta cu astfel de probleme.

Acum, că ai înțeles care sunt cele mai importante cinci greșeli pe care nu trebuie să le faci atunci când speli rufe, nu îți rămâne decât să nu le pui în practică. Ai grijă de procesul de spălare, de mașina de spălat rufe, iar dacă îți dorești, poți să folosești și un uscător de rufe, pentru o uscare sigură și rapidă.



Citeste si