17 Mai 2024

Filme politice, jazz și o plimbare pe caiace: Unde puteți ieși în oraș la finalul acestei săptămâni



Cu toate că încă mai așteptăm temperaturile de vară în termometre, programul de weekend din Capitală este un motiv bun să ieși din casă la finalul acestei săptămâni. O secție de filme politice în cel mai aglomerat an electoral, plimbări cu caiacul pe Lacul Plumbuita sau o seară de jazz la un pahar de vin: Bucureștiul devine în acest weekend un epicentru cultural.

Cinepolitica

Seria Cinepolitica revine în perioada 16-19 mai (de joi până duminică), la Cinema Muzeul Țăranului din București, și aduce în fața publicului 7 proiecții de lungmetraje de ficțiune și documentare, pe teme politice și sociale, majoritatea în premieră națională.

Când va avea loc: 16-19 mai, la Cinema Muzeul Țăranului.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Cinema Muzeul Țăranului


Plimbare pe caiace pe Lacul Plumbuita

Lacul Plumbuita are tot ce ne-am dori de la un lac urban, zone sălbatice, maluri cu pajiști, dealuri și micropăduri urbane, două peninsule, o insulă și un golf plin de păsări. Cartiere rezidențiale între sat și oraș precum și multă istorie cu povești despre palate, mânăstiri, monumente sunt alte repere pentru care Plumbuita a rămas în memoria locurilor.

La Bucureștiul Lacustru vă petreceți timpul liber plutind în caiace pe lacurile orașului, cu relaxare, mișcare ușoară și o perspectivă diferită asupra citadelei noastre văzută doar de pe ape.

Când va avea loc: 19 mai, Aleea Ștrandul Tei.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


Artisan Food Market

Te invităm la cea de a VII-a ediție pe care o vom desfășura în aceeași atmosferă prietenoasă și jovială din inima Bucureștiului, la Hanu’ lui Manuc (cel mai vechi Han funcțional din Europa, dar și un restaurant plin de istorie și farmec ), în weekendul acesta 18 -19 Mai. În lipsa unui brand gastro-oenologic de țară și al unui
dezinteres total al autorităților publice pentru promovorarea produselor locale, am creat în 2022 acest proiect care pâna în prezent a reușit să promoveze, din inițiativă privată cu autofinanțare, peste 200 de producători / antreprenori locali și sa evidențieze peste 2500 de produse locale unice din patrimoniul cultural
gastronomic.

Când va avea loc: 18 - 19 Mai, Hanul lui Manuc

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Shutterstock


Jazz in the Garden

Sâmbătă, 18 mai, orele 19:00, stagiunea Jazz in the Garden revine la Muzeul Hărților și Cărții Vechi cu un concert special susținut de
Analia Selis (voce), Julian Caeiro (pian) și Damian Foretic (bandoneon), inclus în turneul național aniversar Tango Autentico, cu ocazia împlinirii 20 ani de carieră artistică și 10 ani de tango.

INTRAREA ESTE LIBERĂ.

Când va avea loc: 18 mai, Muzeul Hărților și Cărții Vechi.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


Burgerfest 2024

Cei mai buni burgeri din țară se adună în Capitală! Pe 17 - 18 - 19 mai 2024, cei mai buni burgeri din țară se adună in Capitală!

BURGERFEST va desemna pentru al optulea an CEL MAI BUN BURGER, în cadrul unei competiții unde sunt invitate toate restaurantele din festival, jurizate de personalități relevante din domeniul culinar.

Când va avea loc: 17 - 18 - 19 mai 2024, Verde Stop Arena.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Shutterstock


POLI AutoFEST

A venit momentul să ne (re)întâlnim în campusul POLITEHNICII București la POLI AutoFEST, cel mai mare festival auto din România, iar noi suntem mândri de prezența noastră în cadrul acestui eveniment de amploare. Ne bucurăm ca această arta și disciplină a tuning-ului auto să fie recunoscute de o facultate de profil.

Când va avea loc: 17 - 19 mai, Politehnica.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


TOP 10 cele mai bune documentare rom??ne?(TM)ti post 1989

TOP 10 cele mai bune documentare românești post 1989 este o extensie specială a Festivalului Internațional de Film Documentar fARAD – co-produs de Insula 42 și Centrul Municipal de Artă Arad / Primăria Arad – care în 2023 a împlinit 10 ani. Cu acest prilej, echipa festivalului a organizat un vot în rândul comunității de cineaști, participanți și mentori ai festivalului spre a stabili un TOP.

Când va avea loc: 18 - 20 mai, ARCUB.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Shutterstock




Citeste si