10 Mai 2024

Filme europene, cafea și o vizită acasă la Brâncuși. Unde puteți ieși în oraș la finalul acestei săptămâni



În acest weekend Bucureștiul devine un centru cultural împânzit cu evenimente care vor încânta atât inima cinefililor, cât și a celor pasionați de arhitectură. Totodată, bucureștenii pot participa la un festival în care să deguste cele mai exotice arome de cafea, dar pot să afle și care sunt femeile din hip-hop-ul românesc.

Festivalul Filmului European 2024

Institutul Cultural Român dă startul celei de-a 28-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, pe 9 mai, la Sala Luceafărul (fostul CinemaPro) cu filmul Lecțiile Blagăi / Blaga’s Lessons, în regia lui Stephan Komandarev, coproducție bulgaro-germană, recompensată în 2023 cu Globul de cristal pentru cel mai bun film, Premiul pentru cea mai bună actriță și Premiul Juriului Ecumenic la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary.

Festivalul va continua apoi la Cinema Elvire Popesco și Cinema Union (10-15 mai) și la Cinemateca Eforie (11-12 mai) în București.

În București, Festivalul se încheie pe 15 mai, cu Ziua Cinefemina. Aducem la lumină eforturile, talentul și creativitatea cineastelor, dedicând o zi exclusiv filmelor regizate de femei. Proiecțiile vor fi precedate de o dezbatere reunind profesioniste din lumea filmului și experte din domenii conexe.

Detalii despre eveniment.

Foto: Shutterstock


Bucharest Coffee Festival

Cea de-a X-a ediție a Bucharest Coffee Festival are loc între 10 și 12 mai, la Nord Events Center by Globalworth (Strada George Constantinescu 4B, București).

Peste 90 de producători, procesatori, distribuitori și importatori naționali și internaționali de cafea, business-uri ce activează în domeniul HoReCa: cafenele, prăjitorii artizanale, coffee-shop-uri ToGo, etc. vor expune la festival. Astfel, principalul scop al evenimentului este promovarea cafelei de specialitate, prin aducerea în prim-plan a principalelor tipuri de cafea în funcție de varietatea plantei cultivate (arabica) si de asemenea intilnirea comunitatii de cafea si iubitoril de cafea, intr-un eveniment unic, are se doreste a face parte din lantul international de festivaluri dedicate cafelei.

Când va avea loc: 10 și 12 mai, la Nord Events Center.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Shutterstock


Femei ?(R)n hip-hop

Arhiva de Sunet vă invită sâmbătă, 11 mai, de la ora 18.30, la o discuție pe tema „Femei în hip-hop”, găzduită de Rezidența9, în spațiul expoziției „A.F.R.O.N.T.: o perspectivă colectivă asupra culturii Hip Hop din România”. Le avem invitate pe cercetătoarea Andreea Gogu, pe Gia „EnerGia" Tudoran, jurnalistă și femcee și pe artista de trap BRUJA.

Accesul publicului este liber.
Expoziția A.F.R.O.N.T. poate fi vizitată în fiecare zi de marți până duminică (cu o scurtă pauză între 1 și 6 mai). Programul:
Marți - Vineri: 16:00 - 20:00
Sâmbătă & Duminică: 13:00 - 20:00.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


Acas? la Br??ncu?(TM)i

Satul pe care Constantin Brâncuși l-a făcut celebru, Hobița, se află în centrul unei noi expoziții temporare la Art Safari, 1-19 mai. Expoziția „Acasă la Brâncuși” evocă rădăcinile lui Brâncuși printr-un interior de casă gorjeană din Hobița, recompus în Art Safari cu o serie de obiecte de mobilier din patrimoniul Muzeului Național al Țăranului Român.

Program de vizitare: 8 martie - 28 iulie/Joi - duminică – 12:00 - 21:00 (ultima intrare: 20:30)

Detalii despre expoziție.

Sursă foto: Agerpres


Street Food Carnival

Atmosfera de carnaval te va atrage pe Bulevardul Kiseleff, unde artiști internaționali și autohtoni pregătesc cea mai bună muzică, să te țină în mișcare pe tot parcursul călătoriei.

Sunt invitate la party food truck-urile noastre preferate, cu arome din toate colțurile lumii. Burgeri, paste, steaks, clătite și multe alte dish-uri stradale demențiale vor fi prezente ca să ne dea energie pentru întregul weekend.

Când va avea loc: 11 - 12 mai, Bulevardul Kiseleff.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Shutterstock


Zilele Horticulturii Bucure?(TM)tene

Zilele Horticulturii Bucureștene vor avea loc anul acesta în perioada 9-12 mai, în premieră într-o nouă locație: Grădinile Senatului la Palatul Parlamentului.

Grădinile, proiectate și realizate pe spațiul fostului Cartier istoric Uranus, își vor deschide porțile pentru vizitatori și cu ocazia aniversării a 160 de ani de la crearea Senatului României.

La cea de-a 20-a ediție a acestui eveniment horticol plin de culoare și inspirație, publicul larg va avea acces gratuit și va putea să descopere și să achiziționeze flori, plante ornamentale, material săditor, fructe, legume, echipamente și alte produse horticole de la cei peste 100 de producători prezenți.

Când va avea loc: 9 -12 mai, în Grădinile Senatului la Palatul Parlamentului – intrarea A1, în intervalul orar 10:00-18:00.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


Str?zi Deschise, Bucure?(TM)ti

În weekendul 11-12 mai, Calea Victoriei devine locul unde pasionații de cultură și cei dornici de aventură se întâlnesc pentru a sărbători diversitatea și farmecul urban în cadrul evenimentului outdoor „Străzi deschise, București – Promenadă Urbană”.

Tot în acest weekend, atmosfera vibrantă se extinde și în sectorul 1, pe strada Pajurei, între strada Presei și strada Făurei. Aici, participanții vor fi întâmpinați cu expoziții tematice, spectacole de teatru și o gamă variată de activități creative.

Sursă foto: ARCUB




Citeste si