16 Noiembrie 2023

TOP lucruri de făcut în acest weekend. Unde puteți ieși în oraș la finalul acestei săptămâni



Acum că toamna și-a intrat cu adevărat în drepturi, evenimentele se mută de pe străzi în cele mai celebre încăperi bucureștene. În acest weekend poți să o redescoperi pe Maria Tănase, să asculți povestea Cimitirului Bellu sau să te bucuri de desertul preferat al pământenilor: ciocolata.

Chocolate Saga

Bucureștenii sunt așteptați la o expoziție cu vânzare - delicii si savori de ciocolata artizanala create cu dragoste si pasiune de cei mai talentati maestri ciocolatieri si cofetari din Romania!
Demonstratii live de maiestrie si ateliere de creatie in ciocolata pentru copii!

Bilet: 10 lei - se poate achizitiona la intrare. Copiii pana in 12 ani au intrarea libera!

Când va avea loc: 17 - 19 noiembrie, Ghica House.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Shutterstock


De la Maria T?nase la Edith Piaf

Jezebel, aka Izabela Barbu, vine în atenţia publicului cu un spectacol muzical ce vă va purta într-o călătorie a anilor de glorie ai Bucureştiului de odinioară. Proiectul este un “arc en ciel”, o punte muzicală şi conceptuală între cele două mari simboluri ale muzicii interbelice: Maria Tănase, “privighetoarea Carpaţilor”, şi Edith Piaf, “vrabia pariziană”. Cele două voci au marcat aceeaşi epocă, având poveşti de viaţă incredibile şi atât de asemănătoare.

Când va avea loc: 18 noiembrie, Restaurant Elisabeta.

Detalii despre evenimet.

Sursă foto: Pixabay


Dichisar Special

Ne place să alegem altfel de produse pentru voi, iubitorii de răsfățuri lucrate de mână în România! V-am obișnuit să curatoriem cu atenție noi și noi ateliere participante la evenimentele Dichisar, iar în luna noiembrie, din respect pentru alegerile voastre, cei ce lucrează manual produsele voastre preferate, vă oferă mulțumiri și recunoștință printr-un mic cadou numit Ofertă Specială.

Când va avea loc: 18 - 19 noiembrie, Impact Hub Bucharest (Universitate).

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Pixabay


Muzeul Bellu - Boieri mari

Sunt oameni a căror istorie de familie poate fi confundată cu cea a României, deoarece vechimea lor merge adesea până la începuturi, iar din rândurile lor s-au ridicat de-a lungul timpului domnitori, boieri mari și dregători ai țării, oameni învățați și savanți, colecționari pasionați ori artiști de talent. Sunt cu siguranță cei care au pus temelia faimei de astăzi a Muzeului Bellu, folosindu-și prestigiul și resursele pentru a atrage atât alte personalități, cât și cei mai renumiți arhitecți și sculptori din fiecare epocă aici. Perioada comunismului a făcut ca memoria acestor părinți ai României și istoriile familiilor acestora să fie în mare parte uitate, așa că redescoperirea lor este totodată un act de cunoaștere, cât și de restaurare. Un tur al genealogiilor, blazoanelor, sigiliilor și măririlor de demult, din vremea Bucureștilor trăsurilor cu cai.

Când va avea loc: 18 noiembrie, Cimitirul Bellu.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Shutterstock Valentina Moraru


Descoper? pove?(TM)tile Bucure?(TM)tiului din Centrul Istoric

Te invităm la o plimbare cu povești, în care vei redescoperi Centrul Istoric al Bucureștiului.Probabil ai fost de nenumărate ori în Centrul Istoric, dar oare îi cunoști istoria și poveștile? În plimbarea noastră îți vom revela locuri, secrete și povești neștiute din vechiul centru al Bucureștiului.

Înscrie-te aici https://bit.ly/3SJSJmK

Când va avea loc: 18 noiembrie, Hanul lui Manuc.

Detalii despre eveniment.

Sursă foto: Shutterstock




Citeste si