16 Iulie 2023

Transylvania Steak House, cel mai scump restaurant din Cluj, a creat burgerul de 6.200 de euro pentru Untold



Transylvania Steak House, cel mai scump restaurant din Cluj, a creat burgerul de 6.200 de euro, despre care se spune că este chiar cel mai scump burger din lume. Produsul poartă numele de Cristiano Ronaldo și a fost pregătit special pentru Untold.

Avram Gal, co-fondator al restaurantului Transylvania Steak House, cel mai scump restaurant din Cluj, este cel care a prezentat burgerul de 6.200 de euro, într-un video, pe pagina de Facebook a localului deținut.

Ce conține burgerul Cristiano Ronaldo, de 6.200 de euro

Burgerul Cristiano Ronaldo, de 6.200 de euro, pregătit pentru Untold, conține următoarele:

  • vrăbioară de vită Kobe,
  • caviar Beluga Imperial,
  • cartofi La Bonnotte DOP, gătiți în untură de gâscă,
  • chiflă, făcută din maia veche de 300 de ani, adusă din Italia,
  • brânză Gruyere Swiss, maturată 10 luni,
  • jambon,
  • ceapă de Tropea caramelizată,
  • maioneză din ou bio Marans,
  • trufe locale din Transilvania,
  • foiță de aur.

Suculentă, fragedă și cu un gust puternic, carnea Wagyu, care își trage numele de la vaca japoneză Wagyu, este foarte diferită de carnea de vită tradițională, iar 500 de grame pot costa până la 200 de dolari.vPotrivit Business Insider India, fiecare din vacile care produc carnea de vită Wagyu ajunge la aproximativ 30.000 dolari la licitație, notează retail.ro.

De asemenea, jambonul provine din pulpa posterioară a porcilor negri, care trebuie să se matureze timp de 24 până la 36 de luni și este produsă în Portugalia și Spania. Potrivit Guinness World Records, un Jambon Iberic de Bellota, șunca iberică de cea mai bună calitate, costă în jur de 13.000 de dolari.

Nu în ultimul rând, tipurile de caviar care se remarcă cel mai mult sunt caviarul beluga, caviarul osetra și caviarul sevruga. Caviarul beluga „Almas”, obținut dintr-un sturion beluga iranian rar, deține recordul mondial Guinness pentru cel mai scump caviar, cu un cost de 20.000 dolari pe kilogram, începând cu 22 februarie 2023.



Citeste si