FlixBus a instalat panouri solare pe unul dintre autocarele care efectueaza curse pe ruta Dortmund - Londra via Eindhoven, Antwerp, Bruges si Calais. Panourile solare genereaza energie solara pentru consumul electric al autocarului. Aceasta masura va reduce consumul de combustibil, dar si emisiile de CO2.

In perioada de testare, au fost economisiti aproximativ 1,7 litri de combustibil la fiecare 100 de km parcursi. Cu distante medii de 600 de kilometri pe zi, aceasta inseamna o reducere zilnica a consumului de combustibil de aproximativ zece litri. Se asteapta ca panourile solare sa produca mai multa energie in lunile de vara, potrivit comunicatului de presa.

La randul sau, bateria alimenteaza consumul de energie al dispozitivelor electronice de la bordul autocarelor. Asemenea tuturor autocarele FlixBus si cel cu panouri solare este echipat cu porturi USB, prize, aer conditionat, Wi-Fi si un sistem un divertisment. Datorita instalarii noii tehnologii, tot echipamentul de la bord este acum alimentat de energie solara.

In acest proiect pilot, FlixBus lucreaza cu TRAILAR, o companie din Marea Britanie care ofera solutii de transport inovatoare pentru a reduce impactul vehiculelor comerciale asupra mediului inconjurator.

„Suntem foarte mandri ca autocarul nostru participa in acest proiect pilot international care va reduce impactul climatic al calatoriilor cu autocarul pe distante lungi”, a declarat directorul Kupers Touringcars, Bert Fonteijn.

FlixBus este o companie tanara furnizoare de transport pe distante lungi. Din anul 2013 ofera un mod alternativ si comod de a calatori, pentru orice buzunar. Gratie planificarii inteligente a retelei si a unui sistem backend de ultima generatie, FlixBus ofera cea mai mare retea de autocare interurbane din Europa, cu 400.000 de curse zilnice catre 2.500 de destinatii din 30 de tari.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri