6 Iulie 2015

Un servetel cu urmele rujului "Doamnei de Fier", scos la vanzare pentru 2.000 de lire sterline



Un servetel pe care sunt imprimate urmele rujului rosu al fostului premier britanic Margaret Thatcher, supranumita "Doamna de Fier", a fost scos la vanzare pentru un pret de aproape 2.000 de lire sterline (circa 2.700 de euro), potrivit dailymail.co.uk.

Neobisnuitul obiect care a fost atins de buzele "Doamnei de Fier" a fost scos la vanzare pe site-ulwww.justcollecting.com si ofera celor interesati sansa de a "primi" un sarut de la Margaret Thatcher.

Fostul premier britanic Margaret Thatcher a folosit acest servetel pentru a-si indeparta de pe buze excesul de ruj rosu in timpul unui turneu pe care l-a efectuat in SUA, in anul 2000, scrie Mediafax.

"Doamna de Fier" a stat la momentul respectiv la Pfister Hotel, din orasul Milwaukee, de unde a calatorit in Columbus, Ohio, unde, pe 2 aprilie 2000, a sustinut un discurs la Ohio Theatre.

Un servetel cu sigla Pfister Hotel si pe care sunt imprimate urmele rujului rosu al "Doamnei de Fier" a fost recuperat de un angajat al Ohio Theatre dintr-un cos de gunoi care se afla in vestiarul din acest teatru in care s-a aranjat Margaret Thatcher inainte de a sustine respectivul discurs.

"Lucram la Ohio Theater la vremea respectiva si una dintre responsabilitatile mele era sa golesc cosurile de gunoi din culisele si din vestiarele teatrului. Cand m-am uitat in camera in care a stat Margaret Thatcher, cosul de gunoi continea un singur obiect: un servetel al hotelului Pfister cu rujul ei imprimat pe acesta. In loc sa il arunc mai departe, am pastrat acest servetel cu rujul ei", a spus respectivul fost angajat al Ohio Theatre.

Pe de alta parte, potrivit dailymail.co.uk, obiectele care au apartinut "Doamnei de Fier" continua sa fie dorite de catre admiratorii acesteia. Astfel, o sticla de sampanie semnata de Thatcher a fost vanduta recent la licitatie pentru 45.000 de lire sterline.

Fostul premier conservator Margaret Thatcher, care a decedat pe 8 aprilie 2013, la varsta de 87 de ani, va ramane pentru totdeauna "Doamna de Fier" care a remodelat Marea Britanie cu un liberalism economic intransigent si a restabilit prestigiul international al tarii.



Citeste si