În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, în dimineața de 30 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Harghita, în continuarea cercetărilor întreprinse într-un dosar penal, în cadrul căruia se efectuează cercetări sub coordonarea prim procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, au pus în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Lacu Roșu, Valea Strâmbă și municipiul Gheorgheni, la 4 sedii ale unor operatori economici și 2 domicilii ale persoanelor implicate.

În cauză s-a reținut faptul că, în cursul anului 2023, pe malul Lacului Roșu, ar fi fost ridicată o construcție, respectiv un ponton debarcader, loc în care s-ar fi desfășurau activități de agrement turistic cu bărci cu vâsle, fără obținerea autorizațiilor necesare de la instituțiile abilitate ale statului, conform reglementărilor în vigoare prevăzute în Legea nr. 107/1996 privind legea apelor, în O.U.G. nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și a faunei sălbatice, precum și în Legea nr. Legea 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice și private asupra mediului.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri și documente financiar contabile, peste 25.000 de euro, peste 43.000 de lei, 69.000 de forinți, 13 arme, ce urmează a fi supuse verificărilor specifice, în vederea stabilirii legalității deținerii și dacă acestea se regăsesc pe lista armelor supuse autorizării, două grenade de tip air soft, 3 baterii de artificii, din categoria articolelor pirotehnice F2 și 20 de petarde, deținute fără documente de proveniență, o sabie, trei laptopuri, trei telefoane mobile, 2 memory stick uri și trei case de marcat.

Față de două persoane, de 28 și 53 de ani, au fost puse în aplicare 2 mandate de aducere.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor aspectelor relevante în cauză.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa foto: Politia Română

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri