După parcurgerea a peste 500 de mile marine (aproximativ 1.000 de kilometri), în bazinul Mării Negre, sub pavilion NATO, și încheierea cu succes a misiunii internaționale pe care a executat-o, ca parte a grupării navale permanente NATO de luptă contra minelor SNMCMG-2 (Standing NATO Maritime Counter Measures Group), dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” s-a întors miercuri, 18 noiembrie, în portul militar Constanța.

Nava militară românească a executat, în perioada 29 octombrie - 18 noiembrie, numeroase exerciții și activități de instruire în comun cu navale partenere, a participat la misiuni de asigurare a securității colective a NATO, pe flancul estic al Alianței, și a luat parte la Exercițiul multinațional POSEIDON 20, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei, în vederea consolidării interoperabilității și perfecționării nivelului de pregătire la standarde NATO.

Gruparea navală permanentă a NATO SNMCMG-2 a realizat escale în porturile Burgas (Bulgaria) și Constanța, pentru refacerea capacității de luptă. Ca măsură de limitare a răspândirii și infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, echipajul dragorului maritim a rămas izolat la bord, pe toată durata staționărilor. Membrii echipajului au fost declarați negativi la testul COVID-19, efectuat înaintea plecării în misiune, iar ca măsură de prevenție, starea acestora a fost monitorizată permanent.

Prin misiunile și exercițiile la care au participat marinarii militari români, Forțele Navale Române au contribuit la consolidarea posturii de descurajare a amenințărilor din bazinul pontic și la proiectarea stabilității în plan regional.

La întoarcerea din misiune, echipajul dragorului maritim, comandat de locotenent-comandorul Ionuț Diaconu, a raportat „Misiune îndeplinită!”.

Sursa foto: Forțele Navale Române/www.navy.ro

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri