Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ii cere, joi, ministrului Justitiei, Tudorel Toader, sa comunice data pana la care ii va fi trimis proiectul de modificare a legilor Justitiei, pentru inceperea procedurilor legale de avizare a acestuia.

„In calitatea sa de garant al independentei Justitiei si de administrator al sistemului judiciar, precum si in indeplinirea atributiilor de avizare prevazute de lege, Consiliul Superior al Magistraturii a solicitat ministrului Justitiei comunicarea datei pana la care urmeaza ca acest proiect de modificare legislativa, impreuna cu expunerea de motive, sa fie transmis Consiliului, pentru derularea procedurilor legale”, potrivit CSM, conform News.ro.

Reprezentantii Consiliului solicita ministrului transmiterea oficiala a proiectului de modificare a legilor, spunand ca este necesara cunoasterea in detaliu a aspectelor tehnice. In solicitarea transmisa ministrului, CSM arata ca profesia juridica si tot ce tine de sistemul judiciar se bazeaza pe cunoasterea detaliata a subiectelor despre care se vorbeste in spatiul public, altfel pot fi facute declaratii gresite, cu potential de crestere a tensiunii artificiale, pot crea dezbateri publice sau pot duce la intepretarea gresita a unor aspecte.

„Rigurozitatea si disciplina profesiei juridice, precum si principiile organizationale specifice institutiilor din sistemul judiciar, presupun standarde de comunicare bazate pe cunoastere detaliata si completa a temelor in legatura cu care se comunica atat public, cat si institutional. Altfel, se creeaza premisele unor dezbateri publice, mediatice si chiar pozitionari institutionale — prin declaratii publice ale reprezentantilor institutionali — imprecise, cu potential real de tensionare artificiala a discursului public, de denaturare sau interpretare improprie a unor aspecte, cu consecinte asupra activitatilor aferente procesului legislativ”, mai spune CSM.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri